terug naar overzicht

100-jarige St. Joseph zet 100- en 101-jarige huurders in het zonnetje

Maandag 18 februari 2019

100jaar_Sanders-1 (Small)
101jaar_Van_Duin-3 (Small)
100jaar_Sanders-5 (Small)
101jaar_Van_Duin-1 (Small)

100 jaar: een hele leeftijd. Dat geldt niet alleen voor St. Joseph, maar ook voor 2 huurders van ons. Mevrouw Sanders werd in februari 100 en mijnheer Van Duin is inmiddels zelf al 101. Beiden wonen nog steeds zelfstandig. Ze werden vandaag door ons verrast met bloemen en taart.

Huurder Nel Sanders werd zaterdag 16 februari 100 jaar
Nel Sanders- van den Aker werd zaterdag 16 februari honderd jaar. Vooraf wist ze niet zeker of ze dat uitgebreid wilde vieren. Maar nu het al dagen feest is in huis, geniet ze van elke minuut en van de tientallen bloemstukken en boeketten die haar woning inmiddels sieren. De burgemeester kwam op bezoek, kranten deden verslag en natuurlijk kwam ook Woonstichting St. Joseph de eeuweling feliciteren. Want ze is ook een trouw en zeer tevreden huurder die ondanks haar leeftijd nog volledig zelfstandig woont in een rijtjeswoning aan de Maria Theresiastraat. Directeur Rob Dekker en seniorenconsulent Caroline Zeinstra verrasten haar maandag met een taart en een kleurrijk boeket en schoven in de woonkamer aan bij familie en vrienden. “Gezellig hè. Hier houd ik ontzettend van”, genoot mevrouw Sanders van alle aandacht en drukte.

Oudste huurder van St. Joseph: de 101-jarige Theo van Duin
Woonstichting St. Joseph mag dan met gepaste trots het 100-jarig bestaan vieren, huurder Theo van Duin is nog net ietsje ouder. Op 3 mei wordt hij 102 en is daarmee de oudste huurder van de Boxtelse woonstichting. Een mooie aanleiding om hem te trakteren op een boeket bloemen en een taart. Seniorenconsulent Caroline Zeinstra en manager sociaal beheer en communicatie Inge Huisman bezochten hem in zijn sfeervol ingerichte Hoogheem-flat waar hij nog volledig zelfstandig woont. Het werd een bijzondere ontmoeting waarbij Van Duin volop vertelde over de vele plekken op de wereld waar hij woonde en werkte. Na dat internationale leven vond hij rust in Boxtel en huurt hier al 30 jaar een flatwoning met uitzicht op het centrum. Een fijne plek met veel tastbare herinneringen die allemaal hun eigen verhaal vertellen.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Wouter Rijneveld schreef

    Ik zag bij het programma EenVandaag dhr Theo van Duin (102 jaren oud). Ik zou graag een brief aan de mijnheer willen sturen om hem te bemoedigen vanuit de hoop die het evangelie geeft. Ik woon in Katwijk aan zee. Kan ik de brief aan U zenden zodat U de brief door kunt sturen aan dhr van Duijn ?

    • Woonstichting JOOST schreef

      Beste Wouter Rijneveld, uiteraard willen wij daar graag aan meewerken. We zien de brief wel tegemoet. Met vriendelijke groet, Joost