terug naar overzicht

1e groep behulpzame buren in het zonnetje gezet

Woensdag 25 november 2020 1e groep behulpzame buren in het zonnetje gezet

Wat een bizarre en moeilijke periode. We hopen dat het goed met u gaat! Om ons heen zien we gelukkig nog steeds veel mensen die hulp bieden in allerlei vormen. Gelukkig maar. Want juist in deze tijd is die goede buur o zo belangrijk. Een aantal van die behulpzame buren hebben we dit voorjaar namens onze bewoners in het zonnetje gezet. Die actie gaan we nu herhalen.

1e groep behulpzame buren in het zonnetje gezet

 • Mevrouw Russchenberg uit Boxtel werd aangemeld door Frans Beijsens: “Ze heeft onlangs nog mijn huiskamer behangen. Doet regelmatig het onderhoud in mijn voortuin, Zij is een vrouw die altijd klaar staat om andere te helpen.”
 • Odette Galle en Petra van Meerten uit Heeswijk-Dinther werden aangemeld door Tineke van den Hoogen: “Zij zijn voor mij al jarenlang trouwe buurtgenoten, die altijd met mij meevoelen en meeleven. Hun bemoedigende woorden en een dosis humor bij een uurtje buurten hebben mij veel geholpen. Zeker omdat ik geen partner, familie of kinderen in Heeswijk heb.”
 • Jan en Jose van Liefvoort uit Rosmalen werden aangemeld door Karin Hoos: “Naast de nare tijd waarin we nu leven, kampt Jose al jaren met ziekte waarbij ze veel pijn heeft. Haar steun en toeverlaat Jan is een hele behulpzame man die niet alleen altijd voor ons klaar staat, maar voor heel de straat. Zij verdienen het echt om in het zonnetje te worden gezet.”
 • Henny van Roosmalen uit Liempde werd aangemeld door mevrouw Slits-Van de Berk: “Henny maakt bijna elke dag een wandelingetje met mevrouw Slits (88 jaar). Zij is inmiddels slechtziend en kan dit niet meer alleen. De wandelingen zorgen niet alleen voor wat extra beweging, maar ook voor een gezellig praatje. Heel waardevol.”
 • Sanne van Hintum  uit Berlicum werd aangemeld door Elke Buitenhuis: “Sanne doet al jaren veel vrijwilligerswerk in Berlicum. Ook is ze van grote betekenis voor onze wijk. Alle buren kunnen rekenen op haar hulp. Zo fijn als iemand in deze tijden voor een ander klaarstaat. Hoe geweldig zou het zijn om haar in het zonnetje te zetten als een bedankje van onze buurt!”

Op de foto mijnheer en mevrouw van Roosmalen met onze wijkbeheerder Pieter (boven) mevrouw Russchenberg (linksonder), en Odette Galle en Petra van Meerten (rechtsonder).

familie van Roosmalen Liempde
mevrouw Russchenberg Duinendaal Boxtel
Odette Galle en Petra van Meerten uit Heeswijk-Dinther 1

Heeft u ook een goede buurman of buurvrouw die extra aandacht verdient?

Wij roepen huurders op om hun behulpzame buurman of buurvrouw bij ons aan te melden. Heeft u een goede buur die altijd voor anderen klaar staat in deze bijzondere tijd? Die nét iets meer doet om deze tijd goed samen door te komen. En dit zelf waarschijnlijk heel vanzelfsprekend vindt. Meld deze dan bij ons aan!

Wie wilt u verrassen met een mooie bos bloemen en een cadeaubon?

Het begrip buurman of buurvrouw bedoelen we niet letterlijk. Het mag ook iemand anders zijn die voor u of voor anderen klaar staat in deze bijzondere tijd. Vanaf 23 november selecteren onze collega’s van de 5 wijkteams iedere week 5 bijzondere buurmannen of buurvrouwen die zij vervolgens gaan verrassen! Zij krijgen een bos bloemen en een kadobon.

Hoe kunt u iemand aanmelden?

 • Stuur een e-mail naar: welkom@wonenbijJOOST.nl. Heeft u geen e-mail: bellen kan ook via 088 008 14 00.
 • Vermeld uw voor- en achternaam, adres en telefoonnummer.
 • Vermeld uiteraard ook de gegevens van uw buurman of buurvrouw die u graag wilt verrassen (voor- en achternaam, adres, telefoonnummer).
 • Vertel ons waarom u juiste deze goede buur wilt verrassen. Het is ook leuk om een persoonlijke boodschap te schrijven.
 • De actie loopt vanaf 23 november tot en met tot en met 8 december.
 • We kiezen elke week 5 huurders. Zij ontvangen een bos bloemen en een VVV-kadobon ter waarde van € 25.
 • Bewoners die bij de 1e actie van JOOST dit voorjaar al zijn verrast, zijn uitgesloten van deelname.

Tweede ronde na succesvolle voorjaarsactie

Dit voorjaar hielden we de eerste actie. Maar liefst 25 behulpzame buren werden toen al door onze collega’s in het zonnetje gezet.

Zet uw buurman of buurvrouw in het zonnetje!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties