terug naar overzicht

25-jarig jubileum Maria van Dieststraat

Woensdag 2 maart 2022

Het woongebouw aan de Maria van Dieststraat in Boxtel bestaat 25 jaar. Veel bewoners wonen er vanaf het begin. Zoals Annie, Harrie, Jack en Sjaantje. Graag vertellen ze erover, met koffie en koekjes erbij is het snel gezellig. “We mopperen soms een beetje, maar we willen hier natuurlijk nooit meer weg.”

Fotobijschrift: Annie Steenbekkers, Harrie Steenbekkers, Sjaantje den Otter en Jack Wagenars (op de foto v.l.n.r.) wonen er al vanaf het begin.

Fijn in je vertrouwde omgeving

Het gebouw telt 36 appartementen aan de Maria van Dieststraat, Van Hornstraat en Annastraat. Daartussen het eigen parkeerterrein. Gebouwd voor 55-plussers, maar sinds enkele jaren gaan sommige woningen ook naar jongere mensen en statushouders. Het gebouw heeft geen officiële naam, dat vinden de bewoners jammer. “Die afbeelding van Maria van Diest op een flat aan de Baandervrouwenlaan moet eigenlijk hier hangen.” Meeste bewoners komen hier uit de buurt Opvallend veel huishoudens wonen er vanaf dag één. “We hebben hier ‘goeien aard’, het is fijn wonen. En redelijk geprijsd voor wat je krijgt”, verklapt Sjaantje den Otter (89). Jack Wagenaars (80) vindt het mooie appartementen. “En overal redelijk dichtbij. Het centrum van Boxtel en de winkels in Selissenwal, allemaal binnen handbereik.” Volgens Annie Steenbekkers (76) komen de meeste bewoners uit de buurt: “Zandvliet, Doornakkerlaan, Van Merheimstraat en zo. Allemaal hier om de hoek. Fijn om een seniorenwoning te kunnen kiezen in je vertrouwde omgeving.” Harrie Steenbekkers (79) lacht: “Als we er over tien jaar nog zijn, wonen we nog steeds hier. Ze moeten ons hier wegdragen.”

Niet met iedereen contact

Wat kan er beter? “Jammer dat er minder onderlinge contacten zijn sinds er ook jongere mensen en statushouders wonen. Maar ook wel logisch. Die jongelui werken overdag en statushouders zoeken nog hun weg in onze maatschappij.” De verkeersontwikkelingen in de buurt volgen ze op de voet. De Maria van Dieststraat krijgt eenrichtingsverkeer en in de Annastraat komt betaald parkeren. “Dat kan gevolgen hebben voor ons parkeerterrein, we houden dat in de gaten. Verder beginnen we te merken dat het gebouw 25 jaar oud is. We kijken uit naar onderhoud in 2023.”

Feestje met 25-jarig jubileum

De bewonerscommissie bestaat sinds zeven jaar en is een aanspreekpunt voor de bewoners en JOOST. De commissie gaat het jubileum opfleuren met een feestje zodra het kan. “Alle bewoners zijn dan welkom. Wie weet een mooie start voor meer onderling contact.”

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine maart 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties