terug naar overzicht

3e groep behulpzame buren in het zonnetje gezet

Woensdag 9 december 2020 3e groep behulpzame buren in het zonnetje gezet

Wat een bizarre en moeilijke periode. We hopen dat het goed met u gaat! Om ons heen zien we gelukkig nog steeds veel mensen die hulp bieden in allerlei vormen. Gelukkig maar. Want juist in deze tijd is die goede buur o zo belangrijk. Een aantal van die behulpzame buren gaan we in het zonnetje.

Het begrip buurman of buurvrouw bedoelen we niet letterlijk. Het mag ook iemand anders zijn die voor u of voor anderen klaar staat in deze bijzondere tijd. Vanaf 23 november verrassen onze collega’s van de 5 wijkteams iedere week 5 bijzondere buurmannen of buurvrouwen. Zij krijgen een bos bloemen en een kadobon. De actie loopt tot en met volgende week. Aanmelden is niet meer mogelijk.

3e groep behulpzame buren in het zonnetje gezet

Deze week werden verrast:

  • Mijnheer Voets uit Boxtel werd aangemeld door bewoner De Man: “Hij houdt de parkeergarage en de omgeving bij de voordeur van het gebouw vrij van bladeren. Ook verzorgt hij de bloembakken bij de ingang, doet boodschappen met de dames die slecht ter been zijn en is voor iedereen die hulp nodig heeft aanspreekbaar. Hij staat altijd klaar om de bewoners van de Molenhof belangeloos te helpen.”
  • Frits en Marie-José Bosch uit Middelrode werden aangemeld door hun overburen Toon en Annie van Uden: “Ze helpen ons met de afvalcontainers, oud papier, brengen een zelf gebakken cake of stamppot mee. En als er acuut iets gehaald moet worden en mijn moeder kan de kinderen niet bereiken, dan gaat de overbuurvrouw meteen op pad. Geweldig toch. Mijn ouders en wij als kinderen zijn hun erg dankbaar.”
  • Chris Manders uit Heeswijk-Dinther werd aangemeld door Willemien Manders: “Graag wil ik mijn schoonvader in het zonnetje zetten die zorgt voor mijn schoonmoeder die Alzheimer heeft. Zelf is hij al 85. Lieve Chris, het valt niet altijd mee maar je zorgt goed voor Diny met veel liefde en toewijding. Dankjwel.”
  • Jan en Mia Veraa uit Boxtel werden aangemeld door Amanda van den Broek: “Zij hebben het afgelopen jaar helaas niet gemakkelijk gehad. Maar ondanks alle ellende, proberen ze toch positief te blijven. Ik wil ze graag bijstaan in deze moeilijke tijd, maar vanwege corona is op bezoek gaan niet vanzelfsprekend. Daarom wil ik ze graag op deze manier in het zonnetje zetten. Met dit gebaar wil ik ze als oud-buurmeisje laten weten dat ik aan ze denk en ze steun in deze moeilijke tijd.”
  • Ben Arts uit Boxtel werd aangemeld door Fons van Heesch sr: “Hij is de drijvende kracht in Elisabethsdael en organiseert heel veel activiteiten in de grote zaal. Met name om de wat oudere alleenstaande mensen en mensen met een beperking blij te maken. Hij heeft voor iedereen een luisterend oor.”
burenactie Boxtel 1 Mia Veraa
burenactie ronde 3 Voets Molenhof Boxtel
burenactie ronde 3 Middelrode

Op de foto boven mevrouw Veraa uit Boxtel met onze wijkbeheerder Pieter. Op de foto’s onder mijnheer Voets uit Boxtel met wijkbeheerder Frans (links) en mevrouw Bosch uit Middelrode met wijkbeheerder Maryn.

Bekijk hieronder wie al eerder door onze wijkbeheerders werden verrast:

Zet uw buurman of buurvrouw in het zonnetje!

 

 

Tweede ronde na succesvolle voorjaarsactie

Dit voorjaar hielden we de eerste actie. Maar liefst 25 behulpzame buren werden toen al door onze collega’s in het zonnetje gezet.

Zet uw buurman of buurvrouw in het zonnetje!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties