terug naar overzicht

Ad en Annie verhuisden naar een appartement

Woensdag 23 september 2020 Ad en Annie verhuisden naar een appartement

Speciaal voor 65-plussers die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken hebben wij de ‘65plus-verhuisregeling’. Wij werken hierin samen met de Bossche corporaties Zayaz, BrabantWonen en Mooiland. Ook voor Ad en Annie Timmers-Van den Langenberg was de 65-Plus Verhuisregeling een uitkomst. Na 52 tevreden jaren in de Boxtelse Hertogenstraat verhuisden ze ruim een jaar geleden naar een appartement aan de Annastraat, een paar straten verderop. “We hebben hier heel ‘goeien aard’”, klinkt het op z’n Boxtels.

Je hebt hier zo een praatje

In de Hertogenstraat woonden Ad en Annie al die jaren heel fijn. Er was veel contact met buurtbewoners. “Ik moest dus wel even wennen toen we naar de Annastraat verhuisden”, vertelt Annie. Maar ook in de Annastraat heeft het echtpaar inmiddels genoeg aanspraak. “We hebben twee stoelen en een tafel naast de voordeur”, legt Ad uit. “Dat vinden we gezellig en voorbijgangers ook. Dan heb je zo een praatje. En ik praat nogal makkelijk, dat scheelt ook.”

De verhuizing is vlot gegaan

Ad heeft COPD en Annie heeft soms last van haar evenwicht. De trappen in hun woning aan de Hertogenstraat werden daarom een grote hindernis. Ook zagen ze steeds meer op tegen het bijhouden van de diepe achtertuin. Het appartement aan de Annastraat kwam in beeld toen de vorige bewoners wilden verhuizen. Annie: “Wij kenden die mensen. En omdat ze wisten dat wij belangstelling hadden, tipten zij ons. Bij Woonstichting JOOST ging het daarna heel vlot. Ik keek wel op tegen de verhuizing, maar dat was achteraf niet nodig.” Ad bevestigt dat: “De kleinkinderen deden al het zware werk: texen, laminaat leggen, sjouwen. We hoefden er alleen maar in te trekken. JOOST regelde ondertussen al het administratieve werk en ruimde onze oude woning op. Ook dat werd allemaal prima geregeld.”

We hebben nu ruimte genoeg

Annie vertelt verder: “We hebben hier ruimte genoeg en alles is gelijkvloers op de begane grond. Heerlijk! We hebben links en rechts fijne buren en zelfs een eigen parkeerplaats bij de voordeur. Hoe goed we het ook hadden in de Hertogenstraat, we willen niet meer terug.” Ad geeft zijn vrouw helemaal gelijk: “Verhuizen doen we nooit meer.”

Ad en Annie werkten ook mee aan een video over de 65plus-verhuisregeling. Bekijk deze hieronder.

Heeft u ook interesse om te gaan verhuizen?

Wilt u ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen? Maak dan meteen een afspraak met een van onze seniorenconsulenten Wineke Bot, Caroline Zeinstra of Arlette van der Wal.

Ook Hans en Ciscy Langenhuizen maakten allebei gebruik van de 65plus-verhuisregeling en verhuisden van een eengezinswoning naar een appartement. Lees in het interview waarom zij die stap maakten en hoe het nu met hen gaat.

Voor Hans en Ciscy was verhuizen een logische stap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • H schreef

  Ik reageer op deze woning namens Dhr Th Keijzers.
  Hij zou graag in aanmerking willen komen voor deze woning.
  Vgr. Th Keizers

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste mijnheer Keijzers, Ik heb uw vraag doorgestuurd naar onze seniorenconsulenten. Eén van hen neemt persoonlijk contact met u op. Groet, Ineke