terug naar overzicht

Arlette en Agim: woonmakelaars van JOOST

Maandag 8 juli 2019

JOOST_Arlette_van_der_Wal_3713
JOOST_Agim_2969

Een woning huren bij JOOST? Grote kans dat u kennismaakt met woonmakelaars Arlette van der Wal (links op de foto, voorheen Kleine Meierij) en Agim van der Linde (voorheen St. Joseph). Arlette en Agim regelen alles wat er bij het huren van een huis komt kijken. Ze zijn er óók voor huurders die juist vertrekken. Of met spoed een andere woning nodig hebben.

Wijkteams
Arlette: “JOOST heeft nu vijf wijkteams. Ik blijf werken in Rosmalen, net zoals eerst. Dat vind ik eigenlijk wel prettig, het voelt vertrouwd. Al wil ik over een tijdje ook andere wijken leren kennen in al die kernen waar mensen een woning van ons huren.”
Agim: “Mijn werkgebied is Boxtel-Oost en Liempde. Samen met de andere leden van ‘mijn’ wijkteam richten we ons helemaal op de huurders die daar wonen. Of willen komen wonen. Zo doen ook de andere vier wijkteams dat in hun gebied. Ik denk dat deze wijkverdeling het contact met huurders ten goede komt. Het zijn de puntjes op de ‘i’ als het gaat om een persoonlijke aanpak en serviceverlening.”

Regelen en adviseren
Arlette: “We gaan – als het even kan – mee met bezichtigingen, ook als een woning nog bewoond wordt. Dan beantwoorden we meteen alle vragen. Soms hebben we ook te maken met woonkwesties waar wat meer bij komt kijken. Neem persoonlijke omstandigheden van huurders. Die kunnen soms zo ingewikkeld zijn, dat ze het huren van een woning in de weg staan. We gaan dan met hen in gesprek om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. We leggen bijvoorbeeld uit hoe ‘passend toewijzen’* werkt. Of op welk type woning zij in hun geval kunnen reageren. Adviseren en op weg helpen dus, dat geeft me voldoening.”

Ons werk draait om mensen
Agim: “Hoewel we vaak bezig zijn met een fikse digitale papierwinkel, beseffen we continu dat ons werk om mensen draait. We bieden een luisterend oor, adviseren over waar ze wel of geen recht op hebben en welke vernieuwingen er in een woning mogelijk zijn. Het is altijd maatwerk met oog voor de mens achter ‘de huurder’.”

Alles digitaal
Arlette: “Digitaal werken gebeurde al bij Kleine Meierij en St. Joseph. Bij JOOST gaan we achter de schermen het beste van die twee werelden combineren. Wat huurders daarvan merken? Dat we hen voortvarend van dienst zijn, of ze nou vertrekken of in één van onze woningen komen wonen.”
Agim: “Prettig natuurlijk, want als het gaat om wonen, willen mensen het gewoon snel geregeld hebben. Daar komt ook de factor ‘gemak’ bij. Mensen hoeven niet meer naar kantoor te komen voor het opzeggen van de huur of het ondertekenen van een huurcontract. Dit gebeurt allemaal in de woning. Al blijven we mensen de keus geven. Wie wil, is gewoon welkom op kantoor in Boxtel of Rosmalen.”

 

JOOST Thuis in de wijk
JOOST werkt voortaan met vijf wijkteams. Ze bestrijken alle dorpen en kleine kernen die bij JOOST horen. Elk wijkteam heeft eigen woonconsulenten, wijkbeheerders, woonmakelaars en  gebiedsbeheerders.  De wijkteamleden zijn vanaf nu in hun ‘eigen’ wijken te vinden en hét aanspreekpunt voor de huurders die er wonen. Het hoofdkantoor van JOOST staat in Boxtel. In Rosmalen blijft een contactpunt bestaan.

Lees ook het interview met wijkbeheerders Frans en Raimondo.

Dit interview was ook te lezen in ons huurdersmagazine JOOST.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties