terug naar overzicht

Bakkerij De Leijer bakt ruim 3.500 appeltaarten voor onze huurders

Maandag 8 april 2019 Bakkerij De Leijer bakt ruim 3.500 appeltaarten voor onze huurders

Tiny Schalkx (57) kreeg al eens een bestelling voor een paar duizend broodjes en krentenbollen voor een sportief evenement in Eindhoven. Maar de eigenaar van bakkerij De Leijer in Boxtel werd niet eerder gevraagd om 3.500 appeltaarten te bakken. Een opdracht die hij van ons kreeg, zodat wij alle onze huurders kunnen trakteren op een overheerlijke Boxtelse appeltaart. Sinds januari is het alle hens aan de dek in de bakkerij aan de Sint-Severusstraat. Kilo’s bakmeel, suiker, boter en natuurlijk verse appels staan dagelijks klaar om verwerkt te worden. “We beginnen aan de klus zodra het reguliere bakwerk klaar is”, vertelt Tiny. Met echtgenote Anjo is hij eigenaar van twee brood- en banketwinkels in Boxtel. “In Selissen en Oost, dus in de twee wijken waar heel veel huurders van St. Joseph wonen.”

Logistiek een hele uitdaging
Tiny heeft becijferd dat hij elke week een kleine vierhonderd appeltaarten moet bakken om op tijd klaar te zijn. “Logistiek een uitdaging, maar we kunnen het prima aan”, lacht hij. “Samen met de andere bakkers Jos Klokgieters, Luuk Raaijmakers en Marc Steenbakkers kan ik elke dag tientallen taarten maken.”

Vrijdag 12 en zaterdag 13 april taarten uitdelen op de weekmarkt en in de winkels
De appeltaarten die klaar zijn, worden ingevroren en opgeslagen bij Tiny’s inkooporganisatie. Grinnikend: “Ik heb er zelf geen plaats voor.” Enkele dagen voordat de huurders de appeltaarten kunnen ophalen, worden ze naar Boxtel gebracht. “St. Joseph zet een kraam op de weekmarkt. Daarnaast gaan wij taarten uitreiken in onze twee winkels.”

‘Appeltaart, ik kan er geen genoeg van krijgen…’
Om die massale toeloop van huurders in goede banen te leiden, zetten Tiny en Anjo extra personeel in. Ook medewerkers van St. Joseph helpen die twee dagen volop mee. Wie trouwens denkt dat de Boxtelse bakker door deze enorme bestelling geen appeltaart meer kan zien, heeft het mis. “Appeltaart is heerlijk. De geur, de smaak, appeltaart is zó lekker. Ik kan er geen genoeg van krijgen…” De appeltaarten die niet afgehaald worden, worden door St. Joseph aangeboden aan de Voedselbank.

Warme bakker Tiny Schalkx van bakkerij De Leijer in Boxtel geeft graag het recept prijs voor de lekkerste appeltaart. Gebruik zijn recept en verras je familie en vrienden met deze lekkernij.

Wie jarig is trakteert op taart!

Recept Lekkere Boxtelse appeltaart!
200 gram roomboter of boter
200 gram witte basterdsuiker
400 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
8 gram vanillesuiker
4 gram zout
1,5 kilo zoetzure appels (goudrenet)
75 gram suiker
15 gram kaneel

Bak de appeltaart 45 tot 50 minuten in de oven op 180

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties