terug naar overzicht

Begroting 2021 gereed: we gaan doorpakken

Donderdag 22 oktober 2020

Onze begroting 2021-2025 is gereed. Met daarin niet alleen cijfers. We schrijven hierin ook uitgebreid over onze plannen voor de nabije toekomst, samengesteld door onze eigen teams.

We zitten op koers. Nu gaan we doorpakken.

 

De basis voor de begroting legden we in 2020 met onze meerjarenbegroting 2020-2024 en ons Koersplan. De trein is toen gaan rijden: we zijn gestart met de verdere professionalisering van ons portfoliobeleid en een gestructureerd verduurzamingsplan voor ons bezit. Ook het voorbereiden van de nieuwbouwplannen hoorden erbij, net zoals het aanbieden van ontwikkelprogramma’s aan alle JOOST-medewerkers. De coronacrisis leidde er wel toe dat het tempo wat lager lag dan we hadden voorzien.

We hebben flink wat werk te verrichten

Maar er gebeurde genoeg en daar bouwen we in 2021 op voort. Letterlijk, want we gaan (eindelijk) diverse eerste palen slaan van onze nieuwbouwprojecten. Ook in verduurzaming hebben we flink wat werk te verrichten: via de energetische versnelling, tijdens onderhoud- en renovatieprojecten en bij mutaties willen we wederom minstens 500 woningen isoleren en verduurzamen. Verder scherpen we onze klantenservice en dienstverlening aan, onder meer met nieuwe IT-toepassingen die we in 2021 in gebruik nemen. Bovendien staan er diverse programma’s op stapel om onszelf verder te ontwikkelen, zowel persoonlijk als collectief.

We zitten op koers, maar moeten ons aanpassen

We zitten op koers, precies zoals we in ons Koersplan omschreven. De onvoorziene coronacrisis leidt er wel toe dat we ons moeten aanpassen. In hoe wij zelf werken, maar ook in hoe we in verbinding blijven staan met huurders. Gemeenschappelijke bijeenkomsten, zoals een bewonersavond in een zaaltje of een straatfeestje, kunnen we nu niet houden zoals we dat altijd deden. Daarom blijven we het voorlopig over een andere boeg gooien. Technologieën zoals Teams helpen daarbij. Zo deden we al goede ervaringen op met een online bewonersinspraakavond in Rosmalen waarbij 55 huishoudens inlogden en meededen.

Persoonlijke contact blijft waardevol

Toch gaan we niet alles online doen. Want juist dat persoonlijke contact blijft waardevol. Daarom zullen we in 2021 ‘gewoon’ wijken blijven bezoeken. Maar dan wel met inachtneming van maatregelen zoals ‘geen handen schudden’ en ‘afstand houden’. In de afgelopen maanden hebben we gezien dat dit ons uitstekend lukt. Daar zijn we trots op, want het toont aan dat we onze belofte – JOOST als een goede buurman – ook onder lastige omstandigheden kunnen nakomen.

Focus op duurzaamheid en nieuwbouw

Voor 2021 ligt de focus vooral op duurzaamheid en nieuwbouw. Dat zien we dus ook duidelijk terug in onze begroting. Onze collega’s vertellen waar bij hen komend jaar de focus ligt en hoe zij zelf aansluiten bij de doelstellingen uit ons nieuwe Koersplan.

Anita Busio en Judith van Mill, projectleiders groot onderhoud en renovaties, vertellen: “Zo maken we tempo in isoleren.”

Begroting 2021 gereed: we gaan doorpakken

Projectleiders Niels Vader en Frank de Bruijn vertellen over onze nieuwbouwprojecten die in de steigers staan.

Begroting 2021 gereed: we gaan doorpakken

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties