terug naar overzicht

Begroting 2021: Nieuwbouw in de steigers

Donderdag 22 oktober 2020

JOOST heeft voor 2021-2025 een begroting opgesteld. Daarin staat wat we de komende jaren gaan doen en wat het kost. Projectleiders Niels Vader en Frank de Bruijn vertellen over onze nieuwbouwprojecten die in de steigers staan.

“In 2021 zullen er verschillende nieuwbouwprojecten in de steigers staan. Sommige letterlijk omdat de bouw al is gestart, andere figuurlijk omdat ze nog bestaan uit een schets of net in procedure zijn. Juist die variatie in ontwikkelfases maakt ons werk als ontwikkelaar mateloos interessant.”

Aan de slag op verschillende locaties

“Wat we gegarandeerd gaan zien in 2021 is het resultaat van onze ontwikkeling in de gloednieuwe wijk Heem van Selis in Boxtel: een appartementencomplex, later gevolgd door een aantal eengezinswoningen. Ook in Rosmalen zijn we aan de slag. Daar begonnen we, binnen het bestaande bestemmingsplan, met de herontwikkeling van het JOOST-kantoor aan de Dorpsstraat 58. Dit project – studio’s voor jongeren met een zorgvraag – start begin 2021.”

In gesprek met gemeentes voor nieuwbouw in de kleine kernen

“Plannen ontwikkelen voor locaties waar voorheen andere panden (schoolgebouwen bijvoorbeeld) stonden, doen we in ons werkgebied het meest. Er lopen inmiddels diverse procedures voor ontwikkelplannen op inbreidingslocaties in Boxtel. In 2021 verwachten we hierover meer duidelijkheid en dan weten we of aan de slag kunnen met de bouw van enkele tientallen levensloopbestendige appartementen en woningen. Verder kristalliseren we in 2021 de nog prille maar veelbelovende plannen uit voor nieuwe woningen aan de Venstraat in Rosmalen en aan de Aa-Brugstraat in Heeswijk-Dinther. Daarnaast blijven we met diverse gemeenten in gesprek over het vinden van locaties voor sociale huurwoningen in vooral de kleine kernen en naar geschikte locaties voor tijdelijke huurwoningen.”

Inzet van expertise collega’s zorgt voor nog betere plannen

“Bij het ontwikkelen van woningen varen we op de expertise van alle collega’s bij JOOST. Die hebben zicht op bijvoorbeeld lokale demografische ontwikkelingen. Of weten precies welke behoeften er zijn als het gaat om de indeling van woningen. Dat we als organisatie over deze en heel veel andere kennis beschikken, is erg waardevol bij de projectontwikkeling. We blijven collega’s dan ook opzoeken en uitnodigen die kennis te delen. Daar worden de nieuwbouwplannen van JOOST alleen maar beter van.”

Meer weten over de begroting en de daarbij behorende plannen?

Begroting 2021: Nieuwbouw in de steigers

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties