terug naar overzicht

Begroting 2021: Veel beweging op IT-vlak

Dinsdag 3 november 2020

JOOST heeft voor 2021-2025 een begroting opgesteld ‘We zitten op koers: nu doorpakken. Daarin staat wat we de komende jaren gaan doen en wat het kost. Adviseur informatiemanagement Dennis Boomaars vertelt dat er binnen JOOST veel beweging is op IT-vlak en het belang daarvan: “Geavanceerde IT-oplossingen helpen ons verder”.

“IT-applicaties waarmee we efficiënter, gestructureerder én klantgerichter werken, helpen ons verder professionaliseren. Daarom gaan we ons ERP-systeem Viewpoint uitbreiden met de module ‘Zaakgericht werken’. Daarmee doen we niet minder aan werkstromen, maar behandelen we voortaan diverse activiteiten als een ‘zaak’. Eenvoudig gezegd maken we hierbij van een activiteit een ‘zaak’ aan. Via het systeem voeg je daar alle relevante data aan toe. Wie geautoriseerd is, kan een zaak vervolgens realtime inzien en opvolgen. Binnen de module hebben diverse JOOST-activiteiten hun eigen monitor. Zo gaan we binnenkort de Overlastmonitor gebruiken en beginnen we daarna met de Huurincasso-monitor en Mutatiemonitor. In 2021 komen daar monitors bij voor contracten, inkoop, werkopdrachten en klantcontact. Omdat we bij Zaakgericht werken echt anders gaan werken, besteden we bij de implementatie van de monitors veel aandacht aan instructie en begeleiding.”

Veel beweging op IT-vlak: het wordt een fikse operatie

“Ook op andere IT-vlakken is er beweging. Zo ontwikkelen we voor het KCC een oplossing waarmee huurders ons via diverse kanalen – telefoon, chat, whatsapp – kunnen bereiken. Het mooie is dat we deze contactmomenten straks kunnen combineren met de monitor Klantcontact. Verder nemen we een module in gebruik voor het begroten van ons onderhoud. Gegevens over de staat van woningen leiden hierin automatisch tot een berekening van de onderhoudskosten op de lange termijn. Het vullen van deze module met de conditie van ons bezit staat voor 2021 op de planning. Het wordt een fikse operatie, vooral voor de afdeling Vastgoed.”

Technische ondersteuning bij thuiswerken

“En dan zijn er nog de hulpmiddelen om probleemloos thuis te werken, want dat lijkt voorlopig de norm te worden. Gelukkig zijn we allemaal wel gewend geraakt aan overleggen via Teams, aan op-afstand-inloggen op de JOOST-servers. Maar het kan wellicht nog sneller, eenvoudiger of veiliger. Daarom vinden we het de moeite waard ons de komende periode te oriënteren op oplossingen die dat ondersteunen.”

Lees meer over onze plannen voor 2021-2025: Van beleid naar uitvoering. We zitten op koers, nu doorpakken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties