terug naar overzicht

Begroting 2021: Verbinden met huurders begint met zichtbaar zijn

Zondag 8 november 2020

JOOST heeft voor 2021-2025 een begroting opgesteld. Daarin staat wat we de komende jaren gaan doen en wat het kost. Wijkconsulenten Tessa van Roosmalen (Boxtel Centrum en Breukelen en links op de foto) en Petra van der Heijden (Hintham en Bernheze) vertellen hoe zij relaties opbouwen en vertrouwen winnen: “Verbinden met huurders begint bij zichtbaar zijn.”

Kennis maken met huurders of de contacten aanhalen is een belangrijk deel van ons werk. JOOST on Tour is een goed voorbeeld waarmee we afgelopen jaar in ons héle werkgebied zichtbaar waren. Ook meer lokaal zorgen we ervoor dat we zichtbaar zijn. En dat blijven we doen, want daar begint ‘verbinden’ mee.”

Lokale acties om vertrouwen te winnen en relaties op te bouwen

“De lokale acties vinden vooral plaats op wijk-, buurt- of straatniveau en bedenken we als wijkconsulenten zelf. Daarbij maken we gebruik van elkaars ervaring en kracht: de één hanteert vooral een sociale insteek, de ander is heel creatief of heeft juist veel oog voor de zakelijke kant van ‘wonen’. Door al die aspecten mee te nemen, vinden we steeds weer nieuwe manieren om in contact te komen met onze huurders. Om vertrouwen te winnen en relaties op te bouwen. Om mensen te stimuleren eventuele problemen zelf op te lossen, samen met buren of buurtgenoten. Want ook dat is ‘verbinden’.”

Regelmatig een rondje door de wijk voor laagdrempelig contact

“In Hintham lopen we sinds kort – onaangekondigd – af en toe een rondje door de wijk. Maken dan een praatje, zodat er laagdrempelig contact tot stand komt. Dat doen we ’s avonds om ook mensen te treffen die overdag niet thuis zijn. Collega’s van welzijnswerk, politie, boa en gemeente lopen ook mee. Zo zien huurders meteen dat we als JOOST echt onderdeel zijn van een groter netwerk. We merken dat ze vaak verrast zijn als ze ons in hun buurt tegenkomen. ‘Hee, nog aan het werk?’, hoor je dan roepen. Mensen vertellen dan als vanzelf over hun buurt, over wat er goed en minder goed gaat. Soms kunnen we een bepaalde situatie meteen aanpakken, soms betekent zo’n bezoek het signaal voor vervolgacties, van ons of een van de netwerkpartners. De ervaringen in Hintham zijn zo goed, dat we overwegen om zulke avondbezoeken breder te organiseren, dus ook in andere delen van het werkgebied van JOOST.”

Lees meer over onze plannen voor 2021-2025: Van beleid naar uitvoering. We zitten op koers, nu doorpakken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties