terug naar overzicht

Begroting 2022 gereed: als een goede buurman aan de slag

Donderdag 21 oktober 2021

Onze plannen voor 2022 zijn klaar, inclusief de begroting 2022-2026. Als een goede buurman gaan we aan de slag. En we hebben veel plannen. Met dank aan de route die we twee jaar geleden in ons Koersplan 2020-2024 uitstippelden. Daarin legden we vast welke resultaten we in vier jaar tijd willen bereiken in onder meer duurzaamheid, betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen.

 

We liggen op koers en gaan de lijn voortzetten

Onze directeur-bestuurder Rob Dekker: “Kijkend naar ons Koersplan kan ik tevreden zijn: we liggen op koers en in 2022 zullen we die lijn voortzetten. We gaan opnieuw circa vijfhonderd woningen verduurzamen. Ook hebben we zo’n dertig nieuwbouwprojecten in voorbereiding. Met een aantal van die projecten gaan we in 2022 van start, waaronder 24 sociale huurappartementen in de Boxtelse nieuwbouwwijk Heem van Selis tot 37 studio’s voor jongeren met een zorgvraag in Rosmalen. Ondertussen blijft onze groot onderhoud- en renovatietrein ook rijden om ons bestaande bezit in goede conditie te brengen en te houden. Wat daarbij helpt, is dat we ons portfoliobeleid en assetmanagement op orde hebben gebracht. Daardoor weten we precies welke woningen we prioriteit moeten geven. En waar misschien andere ingrepen nodig zijn om woningen kwalitatief goed, beschikbaar en betaalbaar te houden.”

Werken aan verbetering van onze service aan huurders

Rob vervolgt: “Achter de schermen werken we in 2022 verder aan de verbetering van onze service aan huurders. We blijven dan ook investeren in ons KlantContactCenter en in IT-toepassingen voor onder meer optimaal databeheer en -analyse. En laten we onze wijkteams niet vergeten. Die richten zich nu vooral op de verbetering van leefbaarheid en buurten, maar gaan ook een grote rol spelen in de verduurzaming van ons bezit.”

Versneld werk maken van verduurzaming en meer mensen een passend dak boven het hoofd

“2022 wordt dus een jaar vol dynamiek. En dat is best bijzonder als je ziet met welke uitdagingen – de coronacrisis, de overspannen woningmarkt, trage besluitvorming – we te maken hebben. Des te trotser ben ik dat JOOST erin slaagt om te doen wat we twee jaar geleden beloofden: versneld werk maken van verduurzaming en meer mensen een passend dak boven het hoofd geven. Want dat is én blijft onze kerntaak. Altijd.”

Hoe liggen we op koers?

Hieronder een overzicht van hoe we op koers liggen met betrekking tot de kerndoelen uit ons Koersplan.
Meer over onze resultaten en en al onze actuele ontwikkelingen vind je hier. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties