terug naar overzicht

Belevingsonderzoek: hoe fijn woont u?

Woensdag 11 mei 2022 Belevingsonderzoek: hoe fijn woont u?

Begin dit jaar hebben wij bij de flats op Hoogheem en in Hintham een belevingsonderzoek gedaan. We willen graag weten of huurders hier fijn wonen.

Zes vragen over woonbeleving, woonomgeving en de woning zelf

Het onderzoek deden we in samenwerking met een externe partij. Zij hebben hiervoor een bepaalde methode ontwikkeld met zes vragen die te maken hebben met woonbeleving, woonomgeving en de woning zelf. Zo vroegen we huurders om een foto te kiezen die past bij hoe zij zich in hun woning voelen. En we vroegen om aan te geven wat zij fijn vinden aan hun woonomgeving en wat niet. De vragenlijst was digitaal. Om ook bewoners te bereiken die digitaal minder handig zijn, gingen de medewerkers van onze wijkteams samen met de lokale buurtondersteuners van ContourdeTwern en Farent de wijk in om mensen te helpen bij het invullen.

We kregen veel reacties. En het resultaat daarvan hebben we al met de bewoners op Hoogheem gedeeld.  Een uitgebreide rapportage van het onderzoek op Hoogheem is hier te bekijken.  

En gaan we ook delen met de bewoners in Hintham. Een uitgebreide rapportage van het onderzoek in Hintham is hier te bekijken. 

Onderhoud en verbeteringen

Omdat we voor de flats plannen hebben om deze de komende jaren te verbeteren, wilden we ook graag horen wat er zeker nodig is. Deze antwoorden helpen ons om de juiste dingen te doen. Het verbeteren van isolatie en het beperken van tocht bij de ramen waren duidelijk de meest genoemde onderwerpen. Er wordt vaak aangegeven dat de woning in de winter moeilijk warm is te krijgen. Ook werd regelmatig de wens geuit om keuken en badkamer te vervangen.

En wat gaan we nu doen?

We nemen alle informatie mee bij het maken van onze plannen voor het verbeteren van de flats. En we gaan de vragenlijsten ook versturen naar onze andere huurders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties