terug naar overzicht

Besparen op verwarmen

Dinsdag 6 oktober 2020

Van 5 tot en met 17 oktober 2020 is het de Week van Duurzaamheid en daarom delen wij handige tips en weetjes. Dit keer over verwarmen. Wist jij dat ongeveer de helft van je energierekening bestaat uit kosten voor verwarmen? Hier kun je dus flink op besparen!

Tips

De beste manier om te besparen is deuren gesloten houden en enkel de ruimtes te verwarmen waar je veel bent. Andere tips zijn:

 • Zet je thermostaat een graadje lager.
 • Zet de verwarming in je slaapkamer uit.
 • Dichte gordijnen houden de warmte beter in de ruimte. Maar zorg er wel voor dat die gordijnen niet voor je verwarming hangen. Want dan komt de warmte juist niet in de ruimte.
 • Plaats radiatorfolie zodat de warmte niet ontsnapt via de buitenmuur.

Hoe bespaar jij op je verwarmingskosten?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Linda Monsauret schreef

  Op tijd een nieuwe verwarmingsketel plaatsen bij huurhuizen helpt ook een heel stuk in de kosten. Zorgen dat de waterdruk wat hoger ligt, waardoor men korter kan douchen ook dat helpt in de kosten van energie bij de huurder.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Hoi Linda, onze CV ketels worden op vaste momenten vervangen. Als u uw adres mailt naar communicatie@wonenbijJOOST.nl kijk ik even met u mee. Groet Sanne

 • Trudy van Uden schreef

  Al deze tips zijn me al bekend en handel ik ook hier naar. Echter, volgens mijn energieleverancier verbruik ik net zoveel als een 2 onder 1 kap of vrijstaande woning terwijl ik op een appartement woon. Aan de balkonzijde is er geen dubbel glas. Als we het dan over duurzaamheid hebben, zou de woningbouw het enkel glas moeten vervangen voor dubbel glas zodat de kou en wind er niet meer doorheen kan komen!

  • Woonstichting JOOST schreef

   Hoi Trudy, zoals ik ook al op Facebook schreef zetten wij de komende jaren fors in op het isoleren van onze woningen. Zo’n 500 woningen per jaar krijgen extra isolatie en HR++ glas. Op welk adres woon je? Dan kijk ik even met je mee. Groet Sanne

 • Annemie schreef

  Altijd fijn om tips te krijgen om te besparen. Daar kan iedereen iets mee.
  Ik heb wel een aanvulling op een van de tips en wel die van folie icm verwarming. Bevestig de folie NIET op de buitenmuur maar aan de achterzijde van de radiator.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Hoi Annemarie,

   Hoi Annemarie, dank voor je reactie. Je kunt radiatorfolie zowel tegen de gevel achter de radiator als tegen de achterkant van de radiator zelf bevestigen. Voor de werking maakt het niet heel veel uit of de folie tegen de radiator aan of op de muur erachter bevestigd wordt. Als je de folie aan de radiator bevestigd is het vaak mooier omdat het dan onzichtbaar is. Wanneer de ruimte slecht op temperatuur komt, kan de folie beter tegen de muur achter de radiator bevestigd worden. Bij een radiator met één plaat en lamellen aan de achterzijde is het beter om geen radiatorfolie aan de radiator plakken. Bevestig de radiatorfolie in dit geval aan de muur, omdat je anders de lamellen inpakt en hierdoor de warmteafgifte van de radiator aan de ruimte beperkt. Heb je een glazen pui/wand/raam waar de radiator voor staat? Het is mogelijk om een warmteschild te maken die je alleen in het stookseizoen achter de radiatoren plaatst. Groet Sanne