terug naar overzicht

Bewoners Molenhof over persoonlijke boxen: “Het lijkt hier wel een expositie”

Woensdag 11 maart 2020

Het principe van de boxen is even charmant als eenvoudig: naast je voordeur een vitrinekastje met iets persoonlijks. Zodat mensen gemakkelijker hun eigen voordeur herkennen. De boxen zijn een paar maanden geleden geplaatst in woongebouw Molenhof in Boxtel.


Op de foto: Bewoners Bep van Grieken (links op de foto) en Beatrijs ten Hagen bij één van de persoonlijke boxen in Molenhof.

Het idee kwam van de bewonerscommissie en Woonstichting JOOST. Bureau Studio Maatwerk werkte het uit. “Ik vond het meteen leuk. Niet alleen vanwege de herkenbaarheid, maar ook omdat het iets persoonlijks over jou zegt”, vertelt Molenhof-bewoonster Beatrijs ten Hagen. Bep van Grieken, net als Beatrijs een Witte Zuster, was in het begin minder enthousiast: “Maar toen ze bezig waren met ophangen, besloot ik toch mee te doen. Het is gewoon leuk om te zien hoe iedereen het op zijn manier aanpakt. Ik heb er foto’s ingezet uit mijn tijd in Afrika. Het is ook makkelijk voor bezoekers die zo je voordeur snel kunnen vinden. En post voor een ander leg je er gewoon bovenop. Handig.” Beatrijs vult aan: “Ik heb er Afrikaanse beeldjes in staan. Die wissel ik regelmatig. De meeste bewoners hebben nu een persoonlijke box en ze maken er allemaal iets moois van. Voorbijgangers hebben genoeg te kijken. Het lijkt wel een expositie.”

Frisse kleuren zijn een flinke vooruitgang
Of het echt helpt voor bewoners die soms een beetje in de war zijn, kunnen Beatrijs en Bep niet zeggen. Daarvoor hangen de kastjes nog te kort. Wat ze wel aantoonbaar een flinke vooruitgang vinden, zijn de nieuwe kleuren op de verdiepingen en de nieuwe vloeren in alle gangen. Beatrijs glimlacht: “Ik stond wel eens op de verkeerde verdieping. Het was ook net een ziekenhuis met die witte wanden en onlogische etagenummers in de lift. Nu is elke verdieping goed herkenbaar aan zijn eigen frisse kleur. Ook de nieuwe vloer is een enorme verbetering.”

Actieve bewonerscommissie
Bep is sowieso zeer te spreken over wonen in Molenhof. Vooral over de actieve bewonerscommissie die belangrijk bijdraagt aan de sfeer. “Ik kijk altijd uit naar de leuke activiteiten die hier worden georganiseerd. Zo doen we reuzebingo, sjoelbakken, midgetgolf, stampotmiddagen, koffieochtenden en film kijken. In de gezamenlijke ruimte hebben we al veel gezellige uren doorgebracht.”

Dit artikel is ook gepubliceerd in ons huurdersmagazine, uitgave maart 2020. Bekijk hier de gehele versie van dit magazine via Issuu.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties