terug naar overzicht

Bewonerswensen komen uit bij onderhoud Dufourstraat en Van Hornstraat

Maandag 31 juli 2017 Bewonerswensen komen uit bij onderhoud Dufourstraat en Van Hornstraat
In de wijk Breukelen zijn wij druk bezig met diverse projecten, waaronder het groot onderhoud aan de eengezinswoningen aan de Dufourstraat en Van Hornstraat. Wij betrekken onze bewoners heel nauw bij dit project. Tijdens interactieve bijeenkomsten samen met aannemer Knaapen Groep en De Loods architecten en adviseurs horen wij wat zij willen. We leveren immers graag maatwerk.

“Die ouwe serre van mij die mogen jullie wel afbreken!” “Ik wil graag centrale verwarming.” “Onze woningen zijn wel erg tochtig.” Met deze opmerkingen van huurders gingen wij na de eerste bijeenkomst aan het werk.

Plannen vallen in goede aarde
Tijdens een tweede bijeenkomst kregen de huurders te horen hoe wij hun opmerkingen hadden vertaald in concrete plannen. En wat blijkt? Zij zien hun wensen uitkomen! Met een luid applaus lieten bewoners weten dat de plannen in goede aarde vallen. “Gullie bent goed bezig,” klonk het vanuit de zaal. Want de systeemplafonds die zij zo lelijk vinden, gaan we vervangen door gipsplaten. We gaan keukens, badkamers en toiletten vervangen. Er komt geluidsisolatie. Alle woningen voldoen straks aan de eisen van Politie Keurmerk Veilige Woning. En bewoners mogen kiezen of ze tegen een kleine huurverhoging een grotere badkamer met toilet willen, een aanbouwtje achter de keuken of dat ze de schouw in de woonkamer willen laten verwijderen.

Energiebesparende maatregelen
“En we brengen in dit groot onderhoudsproject onze woningen van label F naar A+. Dat doen we door gevels te bekleden met isolerende platen. En die krijgen straks een mooie stuclaag met dieptewerking,” vertelt projectleider Judith van Mil enthousiast. “Natuurlijk brengen we ook HR++-glas aan. En bewoners betalen hiervoor geen huurverhoging.” Projectconsulent Sancha Schuurs: “De woningen krijgen ook zonnepanelen. De zon kost niets. En daar profiteren onze huurders van. Want die panelen leveren behoorlijk wat op! Ze besparen hiermee zeker € 435 per jaar.”

We leveren maatwerk
“We leveren trouwens meer maatwerk,” vertelt Judith. “Voor de overlast en omdat bewoners misschien wat kosten moet maken voor bijvoorbeeld verf of behang ontvangen zij van ons een zogenoemde ongeriefsvergoeding. En wordt de overlast ze eventjes teveel? Dan kunnen ze zich terugtrekken in een rustwoning. Daar kunnen ze ook douchen, koken en naar het toilet als we in hun woning bezig zijn. En in huis zetten we een chemisch toilet voor ’s nachts en een mobiel keukenblok.” Sancha vult aan: “We kennen ook een vergoedingenregeling voor vloer- en wandafwerking en voor raambekleding. Weet je wat trouwens ook leuk is? Er is keuze uit verschillende kleuren tegels voor de vloer en de wand. En je keukenblok stel je zelf samen: we hebben maar liefst 8 verschillende fronten, bladen en handgrepen. En bewoners mogen ook kiezen uit 3 verschillende typen voordeuren en 4 kleuren. Zo maak je het heel persoonlijk.”

Klusbonnen voor huurders
Trots vervolgt Judith: “En we hebben nog iets leuks in petto: alle huishoudens krijgen 5 klusbonnen. Die zijn samen 100 euro waard. Daarmee kunnen ze de aannemer klusjes laten doen. Een extra service voor onze bewoners.” Sancha: “Ja, want wij beseffen heel goed dat groot onderhoud overlast geeft. Je komt toch in iemands thuis. En dus spelen we in op de afzonderlijke vragen en behoeftes.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties