terug naar overzicht

Bij Elisabethsdael wordt thuisbezorgd

Woensdag 18 maart 2020

Het coronavirus komt hard binnen in Elisabethsdael in Boxtel. De activiteiten zijn opgeschort en ook de Stichting Broodnodig die de maaltijden verzorgt, gaf zondag aan de deuren te moeten sluiten. “Maar er zijn 14 ouderen niet in staat om voor zichzelf een warme maaltijd te maken. En juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen goed voor zichzelf zorgen en goed blijven eten”, vertelt coördinator Marijke Romijnders van Stichting Broodnodig/JOOST (zie foto).

“We laten de ouderen niet in de steek”

Maar er kwam een oplossing! De maaltijden worden nu bereid bij Broodje Apart in Schijndel en vervolgens door Marijke bij de mensen thuisbezorgd. Ze krijgt hierbij al hulp van 2 vrijwilligers. “Ik ben gisteren al bij de mensen persoonlijk aan de deur geweest. De vaste gasten die echt niet zonder ons kunnen, gaan we helpen. We laten ze niet in de steek!”.

Activiteiten in Elisabethsdael

De ontmoetingsruimte van Elisabethsdael is in handen van woonstichting JOOST en Marijke is als beheerder op werkdagen aanwezig. Zij is aanspreekpunt en coördinator van alle activiteiten die er normaal gesproken plaatsvinden.
De Stichting Broodnodig uit Schijndel leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op en biedt hen dagbesteding. Ook doet zij catering op verschillende locaties, waaronder Elisabethsdael. Zij verzorgen hier van maandag tot en met vrijdag een warme maaltijd. Op vrijdag kunnen mensen voor het weekend een maaltijd bestellen die zij zelf in hun woning kunnen opwarmen.

Lees hier meer over de activiteiten in Elisabethsdael.

Wijziging in eetpunt Elisabethsdael

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Petra van den Elshout schreef

    Ik zou graag willen helpen.Kan ik van betekenis zijn in het koken voor mensen die dat zelf niet kunnen?
    Ik woon in Boxtel?

    • Woonstichting JOOST schreef

      Wat een mooi gebaar. Bij Elisabethsdael hebben ze inmiddels voldoende vrijwilligers. Maar ik verwijs u graag door naar vrijwilligersorganisatie ContourdeTwern. Zij coördineren al het vrijwilligerswerk in Boxtel en kunnen vast nog mensen gebruiken. U kunt hen bereiken via 0411 Р655 899.