terug naar overzicht

Bijzonder woonproject in De Pastorie in Boxtel

Dinsdag 17 september 2019 Bijzonder woonproject in De Pastorie in Boxtel

Een bijzonder welkom aan Rubina, Sander, Nando en Timo. Zij worden de nieuwe bewoners van de voormalige Pastorie aan de Baroniestraat in Boxtel. Hier komt een kleinschalige woongemeenschap voor jongvolwassen met een verstandelijke beperking. Een project dat wij hebben ontwikkeld samen met Stichting Woongewoon. Deze stichting is ontstaan uit een initiatief van een groep ouders die op zoek was naar een plek voor hun kinderen. Maandag 16 september werd het huurcontract ondertekend. Een feestelijk startmoment!

Woongewoon_16september2019-33
Woongewoon_16september2019-37
Woongewoon_16september2019-27
Woongewoon_16september2019-34

Bijzonder moment
Jan van der Weijden, voorzitter van Stichting Woongewoon en tevens ouder van Sander, sprak van een bijzonder moment: “Met enkele ouders zochten we elkaar jaren geleden al op met de vraag: hoe kunnen we onze kinderen als ze ouder worden zelfstandig laten wonen. Zeg maar: met de handen op de rug begeleiden. De zoektocht duurde uiteindelijk vele jaren. Verschillende locaties zijn in beeld geweest. Maar uiteindelijk zijn we we terecht gekomen op deze prachtige plek.” Rob Dekker, directeur-bestuurder van Woonstichting JOOST, beaamde dat laatste: “De Pastorie is het mooiste pand van de gehele straat. En daar komen jullie straks te wonen”, zo sprak hij tot de toekomstige bewoners. “Maandag al gaan we starten met de interne verbouwing. En uiterlijk 1 april wonen jullie hier. En dat is geen grap!”, zei hij er lachend bij.

Sloop van de eerste wand
Rubina, Sander, Nando en Timo kunnen niet wachten. Zij stonden tijdens het feestelijke moment al te popelen. Na het ondertekenen van het huurcontract, mochten de vier de eerste wand gaan slopen. Onder begeleiding van de uitvoerder van bouwbedrijf Hazenberg, Nout van Kasteren, kregen ze een helm en gereedschap aangereikt. Vervolgens werd met groot enthousiasme de wand neergehaald, getuige ook het filmpje hieronder. De bouw kan beginnen!

Elke bewoner een eigen plek
Er worden uiteindelijk zeven appartementen gerealiseerd. Elke bewoner krijgt een appartement met daarin een woonkamer met keukenmeubel, een badkamer en een slaapkamer. Daarnaast is er op de begane grond een gezamenlijke woonkamer en keuken waar samen kan worden gekookt en gegeten en waar activiteiten worden georganiseerd.

Er zijn nog 3 appartementen vrij. Kijk voor meer informatie op  de website van Stichting Woongewoon.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties