terug naar overzicht

Bloemetje voor Gouden Huurder Mieke

Woensdag 17 maart 2021 Bloemetje voor Gouden Huurder Mieke

JOOST verrast Gouden Huurders, huurders die al 50 jaar of langer bij ons huren, graag met een persoonlijk huisbezoek. Mieke Hoffmans (74) woont al 54 jaar tevreden aan de Keizerstraat in Boxtel. Zij werd afgelopen jaar verrast met een bos bloemen en een chocoladetelegram.

Samen met Papegaai Willem

Tot haar twintigste woonde Mieke met haar ouders, broers en zussen in een flatwoning aan de Baanderherenweg. “Vanuit onze flat zagen we de wijk Selissenwal opbouwen”, vertelt ze over die periode. Twee zussen en een broer vlogen uit. Met haar ouders en broer Hans verhuisde Mieke op 12 januari 1967 naar een tussenwoning aan de Keizerstraat 32. Na het overlijden van haar ouders woonde ze daar nog 19 jaar met Hans. Hij overleed 8 jaar geleden. Sindsdien woont ze er alleen. Nou ja, alleen. Papegaai Willem vergezelt Mieke al 33 jaar en fleurt ook deze middag op met een dansje, vrolijke fluittonen en soms een rake opmerking. “Koekje?”, probeert Willem. “Mooi niet”, pareert zijn baasje.

Mieke_Hoffmans_gouden_huurder_Keizerstraat32-3 VOORKEUR MEVR HOFMANS

Fijn contact met de buurt

“Ik heb hier goeien aard”, vertelt Mieke. “Hier in ‘mijn domein’ voel ik me jofel. Een licht huis met grote ramen en een ruime tuin. Het contact in de buurt is prettig. We lopen de deur niet plat bij elkaar. Maar als er iets is, kan ik altijd bij iemand terecht. Dat voelt goed.”

Ik ben hier niet weg te branden

Kleiner gaan wonen wimpelt Mieke resoluut af. “Het huis is eerder te klein dan te groot”, lacht ze, wijzend naar de spullen van haar ouders waaraan ze gehecht is. “Ik ben hier niet weg te branden”, zegt ze duidelijk. “Voorlopig doen Willem en ik er nog zes jaar bij. Dan woon ik hier 60 jaar, daarna zien we wel verder.” Mieke zit ondertussen in haar relaxstoel. Eén van de fijnste plekken, naast de papegaaienkooi. “Hier doe ik soms een lekker dutje. En vaak valt Willem dan ook in slaap.” Hangend op zijn kop kijkt Willem haar begrijpend aan. “Koekje?”

Huurt u al 50 jaar of langer bij ons?

En bent u nog niet eerder in het zonnetje gezet? Dan horen wij dat graag. U kunt aanmeldingen aan ons doorgeven via 088 008 14 0 of via communicatie@wonenbijjoost.nl
Vanwege coronamaatregelen hebben we de geplande huisbezoeken van begin dit jaar verplaatst naar een later moment.

 

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave maart 2021. Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties