terug naar overzicht

BOL maakt zich sterk voor Liempdse senioren

Maandag 25 december 2017 BOL maakt zich sterk voor Liempdse senioren

De Stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) is al zo’n 25 jaar actief voor Liempdse 55-plussers. Kloppend hart is het gebouw De Kloosterhof. En natuurlijk de zestig onmisbare vrijwilligers die vele activiteiten organiseren.

Stichting BOL beheert accommodatie De Kloosterhof aan de Dorpsstraat. Zij zet ook nieuwe initiatieven op die anderen kunnen overnemen en faciliteert zoveel mogelijk andere organisaties, waaronder KBO Liempde, Vrouwencontact en Zonnebloem Liempde.

Eetpunt als ontmoetingsplek
In de ontmoetingsruimte van De Kloosterhof worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals biljarten, kienen, seniorengym, mindfullness, koersbal, schilderen en natuurlijk het Eetpunt Liempde. Daar wordt van maandag tot en met vrijdag een middagmaaltijd geserveerd. Het Eetpunt dient ook als ontmoetingsplek. Verder is BOL huismeester van de aangrenzende aanleunwoningen en woongebouw Witte School aan de overkant van de straat.

Steeds meer aandacht voor zorg
Sinds de oprichting richt BOL zich op het welzijn van ouderen. Maar langzaam komt er steeds meer aandacht voor zorg, nu ouderen steeds langer thuis blijven wonen. “We vangen veel signalen op en proberen die ook op te pakken. Want het oplossen van problemen is altijd ons doel”, vertelt penningmeester Joke van Haaren. Daarbij wil BOL zijn grenzen goed bewaken. Voorzitter Tossy de Man daarover: “Wat kunnen we nog wel en wat gaat onze pet te boven? Wat zouden we eventueel kunnen in samenwerking met andere organisaties? Bijvoorbeeld, in overleg met de huisartsen onderzoeken we de behoefte aan een laagdrempelig spreekuurpunt van de wijkverpleegkundige. Is die behoefte er, dan proberen we dat te regelen.”

Blijven werken aan het welzijn van Liempdse senioren
Wensen voor de toekomst zijn er genoeg. Het tochtige leeszaaltje verdient een opknapbeurt en kan een ontmoetingsplek worden. Op het dak wil BOL zonnepanelen voor lagere energielasten, plus een modern verwarmingssysteem. Verder wil de stichting meer contact met jongere senioren en kan de capaciteit van De Kloosterhof nog beter worden benut. “Eetpunt Liempde bijvoorbeeld heeft nog plek voor meer eters”, aldus Tossy de Man. “En wie weet hebben jongere senioren belangstelling voor een Eetpunt in de avond. Zo blijven we werken aan het welzijn van de Liempdse senioren. Met de hulp van onze vrijwilligers en de hele Liempdse gemeenschap die ons werk van harte ondersteunt.”

Meer informatie over Stichting BOL vindt u op de website van BOL.

Vernieuwing appartementen Kloosterhof
We gaan Stichting BOL ook nauw betrekken bij onze plannen voor vernieuwing van de appartementen in Kloosterhof. De 12 kleine appartementen worden verbouwd tot 8 grotere, speciaal voor senioren. De huidige drie senior-bewoners worden nadrukkelijk bij de plannen betrokken. Evenals toekomstige bewoners en andere relevante partijen, waaronder dus Stichting BOL. Lees hier meer over onze plannen in Kloosterhof.  

Dit artikel is ook te lezen in het nieuwe huurdersmagazine JOSEPH. Bekijk hier de volledige uitgave.

Op de foto: voorzitter Tossy de Man links en penningmeester Joke van Haaren van Stichting BOL.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties