terug naar overzicht

Bouw ijsbuffervat Seringenstraat gestart

Woensdag 29 september 2021

Woningen verwarmen met ijs. Het klinkt onlogisch maar kan echt met een ijsbuffersysteem. Een prachtig duurzaam en innovatief systeem dat we toepassen in het nieuwe woonzorgcomplex op de Seringenstraat in Rosmalen. En sinds vorige week zijn we weer  een stap dichterbij de realisatie. De bouw van het ijsbuffervat is namelijk gestart!

Hoe verwarm je woningen met ijs?

Het ijsbuffersysteem, genaamd het IJs van Columbus, gebruikt de energie die vrijkomt bij de overgang van water naar ijs en de warmte van de zon voor het verwarmen van de woning en het tapwater. Hier komen dus geen fossiele brandstoffen bij kijken. Wij investeren graag in dit soort innovaties. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat het een positief effect heeft op de energierekening van onze huurders. De grootste stijging in woonlasten zit de komende jaren in de energierekening. Met dit systeem blijft de energierekening van huurders stabiel.

Bouw 37 woonzorgappartementen gestart

Woensdag 8 september was de feestelijke bouwstart van de 37 woonzorgappartementen aan de Seringenstraat in Rosmalen. Dit gebouw komt op de plek van de voormalige basisschool ‘t Ven. Ook de oudste leerlingen van de school (groepen 7 en 8) werden bij de opening betrokken.

In de appartementen wordt zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg. Het complex wordt geen dependance van Annenborch maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen. Het appartementencomplex bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Er komt ook een gemeenschappelijke woonkamer in het complex die multifunctioneel  te gebruiken is.

Nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties