terug naar overzicht

Breukelen straalt!

Dinsdag 5 december 2017 Breukelen straalt!

In de wijk Breukelen zijn we bezig met verschillende projecten. De groot onderhoudswerkzaamheden bij de 20 woningen aan het Ronduutje en de Stenen Kamer zijn bijna afgerond. Begin 2018 starten we met sloop en nieuwbouw aan de Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat. We gaan van start met de renovatie van de 26 betonnen eengezinswoningen aan de Dufourstraat en Van Hornstraat. En we hebben de afgelopen jaren ook al flink wat gedaan om Breukelen weer te laten stralen!

Sloop en nieuwbouw Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat
De witte woningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat maken plaats voor nieuwbouw. De meeste huurders hebben inmiddels een ander huis. In december verhuizen de laatste bewoners. Wij verwachten in februari 2018 te kunnen slopen.
Een afvaardiging van bewoners, wijkplatform, Huurdersbelangenvereniging en omwonenden dacht met ons en de architect mee over hoe de nieuwbouw eruit komt te zien. We bouwen 25 eengezinswoningen en 8 appartementen terug. De illustratie geeft een impressie van het eindresultaat. We verwachten de woningen eind 2018 klaar te hebben. De oude huurders mogen straks terugkeren naar de nieuwe woningen.

Renovatie Dufourstraat en Van Hornstraat: bewoners mogen kiezen 
We renoveren onze eengezinswoningen aan de Dufourstraat en Van Hornstraat. Daar starten we mee in 2018. Samen met aannemer Knaapen Groep en De Loods architecten en adviseurs organiseerden we een aantal sessies waarbij bewoners vertelden wat ze van hun woning en woonomgeving vinden. Die input vertaalden we naar een concrete aanpak. Toen wij onze plannen aan de bewoners presenteerden, tekende 100% voor akkoord. We hebben dus echt naar de wensen van bewoners geluisterd. De systeemplafonds die zij zo lelijk vinden, vervangen we door gipsplaten. Ook komen er nieuwe keukens, badkamers en toiletten en geluidsisolatie. Alle woningen voldoen straks aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilige Woning. Dat is allemaal gratis. Bovendien mogen bewoners kiezen of ze tegen een kleine huurverhoging een grotere badkamer met toilet willen, een aanbouwtje achter de keuken of dat ze de schouw in de woonkamer willen laten verwijderen. We brengen de woningen bovendien van label F naar A+ door HR++-glas aan te brengen en de gevels te bekleden met isolerende platen. Die krijgen een mooie stuclaag met dieptewerking. De woningen krijgen bovendien zonnepanelen.

Groot onderhoud Ronduutje en Stenen Kamer
Bij de boven- en benedenwoningen aan het Ronduutje en de Stenen Kamer zijn we op dit moment bezig met groot onderhoud. Bijzonder aan dit project is dat we de meterkasten aan de buitenzijde van de woning aanbrachten in een luifel. Verder reinigden we de gevels , vervingen we voegen, goten en regenpijpen, herstelden we schoorstenen en brachten we nieuwe dakramen en dubbel glas aan. Dit geeft de woningen een heel nieuw uiterlijk. Daarnaast vervingen we de badkamers en toiletten en gedateerde keukens. Als alles volgens planning verloopt, zijn we voor de kerst klaar.

En wat deden we al?
In 2013 pakten we de eengezinswoningen aan de Van Hugenpothstraat, de oneven kant van de Van Rijckevorselstraat en Zandvliet aan. We reinigden de gevels, brachten nieuwe voordeuren aan, maakten de woningen energiezuiniger en veiliger en gaven de bewoners de keuze wat ze in hun woning wilden laten doen. In 2015 voerden we werkzaamheden uit aan onze woningen in de Doornakkerlaan en de even kant Van Rijckevorselstraat, voornamelijk aan de buitenzijde van de woningen. Ook het gebouw Den Bongerd aan de Annastraat ziet er sinds 2016 weer geweldig uit. Het gebouw kreeg niet alleen een metamorfose aan de buitenkant, ook de entree, de gangen en de appartementen pakten we grondig aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties