terug naar overzicht

Budgetondersteuning kan grotere problemen voorkomen

Dinsdag 18 juli 2017 Budgetondersteuning kan grotere problemen voorkomen
Waar blijft mijn geld toch elke maand? Waar vind ik gratis en laagdrempelige hulp bij mijn geldzaken? Voor mensen met deze vragen is er nu Budgetondersteuning. Een nieuw initiatief van ContourdeTwern, Huurders Belangen Vereniging Boxtel en Woonstichting St. Joseph. Een vroege aanpak die grotere problemen kan voorkomen.

Inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven is soms lastig. Gespecialiseerde vrijwilligers bieden hulp met tips en overzicht. “Helemaal gratis”, vertelt coördinator Atie Theunissen van ContourdeTwern. “De vrijwilligers die Budgetondersteuning bieden, zijn er niet voor betalingsregelingen met schuldeisers. Ze zijn er wel om mensen wegwijs te maken in hun financiën en op die manier grotere problemen te voorkomen.

Inkomsten en uitgaven op een rij
Samen met de hulpvrager zetten de vrijwilligers inkomsten en uitgaven op een rij, maken een bespaarplan en onderzoeken eventuele inkomensvoorzieningen, zoals toeslagen en bijzondere bijstand.” De vrijwilligers volgen voor dit werk een speciale scholing die St. Joseph betaalt.

Initiatief vanuit de huurders
Het initiatief kwam van Huurders Belangen Vereniging (HBV) Boxtel. Die signaleerde de behoefte en stapte naar ContourdeTwern. “Wij waren meteen geïnteresseerd”, vertelt Atie. “We bieden al jaren onze dienst Schrijven & Blijven Thuisadministratie, voor iedereen die wat hulp kan gebruiken bij het op orde houden van het huishoudboekje. Het idee voor Budgetondersteuning sluit daar mooi bij aan.”

Extra hulpmiddel
Ook St. Joseph was direct geïnteresseerd. Namens de Woonstichting houdt controller Lieke Kuijpers nauw contact met Atie. Lieke legt uit: “Als iemand te laat is met huur betalen, neemt een incassomedewerker meteen contact op. Budgetondersteuning is vanaf nu een extra hulpmiddel die wij kunnen aanbieden.”

Mooie aanvulling op onze sociale taak
Budgetondersteuning begint altijd met een intakegesprek. Wat is het probleem en wat kunnen we er aan doen? Vervolgens zoekt ContourdeTwern de vrijwilliger met de meest passende kennis en ervaring. Met als doel om de klant weer snel weer snel op eigen benen te krijgen. Voor ons als woningcorporatie is Budgetondersteuning een mooie aanvulling op onze sociale taak”, vertelt Lieke.

Wilt u meer informatie?
Momenteel zijn er ruim twintig vrijwilligers, maar dat aantal mag hoger. Belangstellenden kunnen zich melden bij ContourdeTwern of St. Joseph. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie over Budgetondersteuning. Atie Theunissen van ContourdeTwern is bereikbaar via 06 1052 4090 of via atietheunissen@contourdetwern.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties