terug naar overzicht

Cadeau voor jarige Hoogheemflats

Woensdag 17 april 2019

Vorig jaar bestonden de Hoogheemflats 50 jaar. En de huurdersvereniging 25 jaar. Samen met de huurdersvereniging en de feestcommissie bedachten we een passend cadeau.

Kunstwerk met 50 jaar
De vereniging gaf in eerste instantie aan het leuk te vinden als er iets blijvends, iets zichtbaars in de wijk zou komen. Een kunstwerk, iets waarop de 50 jaar en de 25 zichtbaar zouden zijn? Omdat de feestvoorbereidingen nogal wat tijd kostten, spraken we af hier later op terug te komen. In januari maakte de vereniging kennis met Stichting Tunnel Vision en kwam het idee iets te gaan doen met graffiti. Al snel werd het idee geopperd om de garageboxen op te fleuren. En werd gekozen voor de boxen bij flat 1.

Stichting Tunnel Vision Boxtel, wie of wat is dat?
Wij zijn Mitch Koningstein (34), Jan Pennings (28) en Paul Jongsma (34) van Stichting Tunnel Vision Boxtel. We hebben een gezamenlijke passie voor graffiti en street art. Wij zijn mede-grondleggers van de Tunnel Vision graffiti-jams die één keer per jaar plaatsvinden aan de Laarakkerweg bij het Duits Lijntje onder de A2. Met het organiseren van deze graffiti-jams zijn we begonnen in 2016 en op zondag 1 september 2019 vindt Edition 4.0 plaats. Ons doel voor deze graffiti-jams was in eerste instantie om het negatieve imago dat graffiti vaak heeft te doorbreken en de kunstvorm in een positief daglicht te zetten. Door de positieve reacties van onder andere mede-(graffiti)kunstenaars, bezoekers en de gemeenteraad na het organiseren van Edition 1.0 (2016) en Edition 2.0 (2017) hebben we besloten om in december 2017 Stichting Tunnel Vision Boxtel op te richten. Deze stichting hebben we opgericht om naast het organiseren van de Tunnel Vision graffiti-jam ervoor te kunnen zorgen dat graffiti en street art meer te zien gaat zijn in het dagelijkse straatbeeld van Boxtel. Wij vinden dat het straatbeeld in, onder andere, Boxtel kleurrijker mag worden en denken dit te kunnen bereiken door muurschilderingen aan te brengen in de publieke ruimte. Hierdoor wordt kunst toegankelijk voor iedereen.

Hoe is de samenwerking met de Woonstichting tot stand gekomen?
In augustus van 2018 hebben we voor het eerst om tafel gezeten met Woonstichting St. Joseph om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Uiteindelijk is de samenwerking concreet geworden tijdens een bijeenkomst op 8 januari jl. met de Huurdersvereniging Hoogheem. In februari 2019 hebben we ons concept en voorstel gepresenteerd aan Woonstichting St. Joseph en de Huurders vereniging. Het ontwerp is bedoeld om de garageboxen bij flat 1 en de moskee om te toveren tot een onderwaterwereld, waarbij o.a. vissen, een duiker en een zeepaardje te zien zijn. Zie ook de impressie om alvast een indruk te krijgen. Maar let op: het is slechts een impressie. De echte beschilderingen zijn meer gedetailleerd en mooier.

Wanneer gaan we dit doen?
Als het weer het toe laat starten we maandag 22 april met de voorbereidingen door o.a. de boeiboorden af te plakken, de muren van de garageboxen en het stroomhuisje van Enexis te voorzien van voorstrijk en muurverf. Op zaterdag 27 april, zondag 28 april en mogelijk maandag 29 april brengen we de muurschildering aan. Daarna brengen we nog een beschermende coating aan.

Wil je ons aan het werk zien? Je bent van harte welkom!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties