terug naar overzicht

Corporaties Den Bosch en omgeving steunen actie #Stopverhuurderheffing

Donderdag 18 juni 2020

De verhuurderheffing passeert deze week de 10 miljard! Corporaties hadden twee keer zoveel sociale huurwoningen kunnen bouwen als de verhuurderheffing niet was ingesteld in 2013. Dat komt neer op bijna 100.000 woningen die niet zijn gebouwd. In plaats daarvan betaalt de corporatiesector via deze belasting tussen 2013 en 2023 naar verwachting 16,7 miljard euro aan de staatskas.

Dit gaat ten koste van huurders en woningzoekenden op de wachtlijsten. En ten koste van de vereiste verduurzaming van onze sociale woningvoorraad. De corporaties kunnen het geld van de verhuurderheffing beter besteden door te investeren in de lokale woningmarkt. En huren matigen en duurzaam betaalbaar houden. Daarom steunen wij samen met Zayaz en Brabant Wonen de actie #Stopverhuurderheffing.

Bekijk de actuele opbrengst van de verhuurderheffing in euro’s op de website van Aedes. Woonstichting JOOST betaalde hiervan (samen met de beide voorgangers Kleine Meierij en St. Joseph) van 2013 tot 2019 een bedrag 31,5 miljoen.

Kijk voor persoonlijke verhalen op www.wooncrisis.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties