terug naar overzicht

De 65plus-verhuisregeling: verhuizen zonder zorgen

Woensdag 23 september 2020

Speciaal voor 65-plussers die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken hebben wij de ‘65plus-verhuisregeling’. Wij werken hierin samen met de Bossche corporaties Zayaz, BrabantWonen en Mooiland.

Wilt u verhuizen naar een appartement?

Senioren willen vaak zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, waar nodig met wat extra hulp. En dat wordt ook steeds meer van hen verwacht. Maar dat is niet altijd mogelijk in hun eigen woning. Bent u 65plus en wilt u misschien liever verhuizen naar een kleiner, gelijkvloers appartement, dichtbij voorzieningen? Het is verstandig om daar nu al over na te denken. Wij helpen u daarbij.

Wij helpen u om die stap kleiner te maken

Misschien ziet u op tegen de verhuizing en een stijging in de huurprijs. Met de 65plus-verhuisregeling kunt u eenvoudig verhuizen naar een appartement. Eventueel met een tegemoetkoming in de huur. Ook krijgt u voorrang op vrijkomende woningen.

Maak kennis met de verhuiscoach

Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Een verhuiscoach kan helpen. De coach geeft advies en helpt met bijvoorbeeld het doorgeven van adreswijzigingen. En de coach kan meekijken met wat u verder nog nodig heeft. Zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Wanneer kunt u meedoen?

• U bent minimaal 65 jaar.
• U huurt een eengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers.
• U huurt bij JOOST, Zayaz, BrabantWonen of Mooiland.
• U heeft geen huurachterstand en krijgt van ons een positieve verhuurdersverklaring.

Wat krijgt u van ons?

• U krijgt 2 jaar voorrang op het geselecteerde, vrijkomende aanbod van WoonService Regionaal.
• U kunt reageren op appartementen of gelijkvloerse woningen met maximaal 2 slaapkamers of op seniorenwoningen. De regeling geldt niet voor nieuwbouw.
• U ontvangt eventueel een tegemoetkoming op de huurprijs van uw nieuwe woning.
• U kunt gebruik maken van een verhuiscoach. U krijgt dan een adviesgesprek en ondersteuning bij uw verhuisadministratie.

Van Maatwerk in Wonen naar de 65plus-verhuisregeling

JOOST werkte al langer met deze regeling onder de naam ‘Maatwerk in Wonen’. De regeling is nu iets aangepast en wordt nu dus ook aangeboden door de Bossche corporaties. Dat betekent dat u door gebruik te maken van deze regeling ook eenvoudig kunt verhuizen naar een woning van een van de deelnemende corporaties.

Heeft u interesse om te gaan verhuizen?

Wilt u ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen? Maak dan meteen een afspraak met een van onze seniorenconsulenten Wineke Bot, Caroline Zeinstra of Arlette van der Wal.

Hans en Ciscy Langenhuizen en Ad en Annie Timmers-Van den Langenberg maakten allebei gebruik van de 65plus-verhuisregeling en verhuisden van een eengezinswoning naar een appartement. Zij vertelden aan JOOST graag hoe zij tot die stap kwamen.

Bekijk hier ook het interview met Ad en Annie Timmers-Van den Langenberg.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Pastoor schreef

  Ik heb vorige week gebeld voor een coast maar nog niks gehoord

  • Woonstichting JOOST schreef

   Goedendag, waar heeft u voor je gebeld? Groet Sanne

 • Ton van der Horst schreef

  Beste Joost,
  Ik wil graag gebruik maken van de 65+ regeling.
  Ton van der Horst
  Braakven 68
  5258AK Berlicum
  tel. 0643148681
  Alvast hartelijk dank

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste heer van der Horst, dank voor uw reactie. Ik ga uw gegevens doorgeven aan onze seniorenconsulenten. Groet Sanne

 • Jan Meeuwsen schreef

  Graag kom ik in contact met seniorenconsulenten omdat ik wil veruizen. Ik woon in de Hyacintstraat 16 in Rosmalen en ben mentaal zwaar gehandicapt. Via deze weg zoek ik ook contakt met het CIZ om mijn situatie te verduidelijken. Met vriendelijke groet: Jan Meeuwsen. Sinds kort ingeschreven bij woningcorperaties in samenwerking met maatschappelijk werkster Emma Stam bij Farent.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Jan Meeuwsen, ik heb uw contactgegevens doorgestuurd naar onze seniorenconsulenten. Zij nemen hierover contact met u op. Groet, Ineke