terug naar overzicht

De gezichten van JOOST: gebiedsbeheerders Jos en Guus

Dinsdag 20 juli 2021

JOOST heeft zeven gebiedsbeheerders, waarvan vier voor dagelijks onderhoud en drie voor projecten. Met de groot onderhoudsprojecten houden Jos van den Broek, Guus van den Heuvel en Roland Wulms zich bezig. Jos en Guus maakten tijd vrij om in dit huurdersmagazine te vertellen wat ze allemaal doen. “Bij groot onderhoud moet je denken aan projecten waarbij we complete woningen onder handen nemen. Van nieuwe voordeuren en badkamers tot het vervangen van daken.”

De voorbereidingen beginnen vaak al jaren van tevoren. Dan onderzoekt JOOST welke woningen in aanmerking komen voor groot onderhoud en wat er in grote lijnen aan moet gebeuren. Ook stelt JOOST dan vast hoeveel geld ervoor beschikbaar is. “Bij deze projecten heb je het over soms tientallen woningen tegelijkertijd”, vertelt Jos. “Dat zijn grote operaties, vooral omdat er gewoon nog mensen in die woningen wonen.”

Jos werkt vooral in en om Boxtel, Guus in Rosmalen, Berlicum en Middelrode en Roland is óveral te vinden. Harde grenzen tussen hun gebieden bestaan niet. Want heeft de één het druk in ‘zijn’ gebied, dan springt de ander gewoon bij.

Persoonlijke smaken

Guus: “Eén van onze belangrijkste taken in die voorbereiding is bij bewoners op bezoek gaan. Dat doen we samen met de aannemer en één van onze projectconsulenten.” Guus vervolgt: “We kijken dan niet alleen naar wat er in die woning moet gebeuren. We gaan ook in gesprek met de bewoners. Dan vertellen we wat we gaan doen en waarom. Zij kunnen ons vragen
stellen en mogen dan ook meteen hun voorkeuren doorgeven, zoals de kleur van de nieuwe voordeur of de tegelsoort in de nieuwe badkamer of keuken. Ruimte voor persoonlijke smaken dus.” Volgens Jos is dat een groot verschil met vroeger. “Toen zagen alle huurwoningen er hetzelfde uit en waren we vooral heel technisch bezig. Nu hebben we veel meer contact met bewoners en draait het om individuele wensen. Leuk? Jazeker, ik fiets nog elke dag met plezier naar mijn werk.”

Samen met de aannemer

Ondertussen blijft die techniek óók belangrijk. Hiervoor werken de gebiedsbeheerders nauw samen met de projectleiders groot onderhoud van JOOST en enkele vaste aannemers. Guus: “Dat zijn
de mensen die je het hele project lang in die straat of wijk tegenkomt. Zij weten precies hoe het met de planning zit, of alles goed loopt. Wijzelf komen tijdens de uitvoering ook regelmatig langs. Bijvoorbeeld voor overleg met de uitvoerder en bewoners. En om de vorderingen bij te houden.”

Coronaperiode: het werk gaat door

Ook in deze coronaperiode gaat het onderhoud gewoon door. Wel in aangepaste vorm. Jos: “Als er te veel mensen in en om een woning werken, is dat nu nog niet veilig genoeg. Voorlopig moeten
we afstand blijven houden. Daarom splitsen we sommige werkzaamheden op: eerst doen we bijvoorbeeld alles aan de buitenkant. Als dat klaar is, gaan we verder met de binnenkant. Zo kan iedereen beter afstand houden. Hierdoor duren sommige onderhoudsprojecten wel wat langer dan normaal. Maar ze gaan wél door, en ook nog eens op een veilige manier.”

Veel projecten onder handen

JOOST heeft veel groot onderhoudsprojecten onder handen. Bekijk hier al onze projecten. 

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave juli 2021. Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties