terug naar overzicht

Dichtbij op afstand

Dinsdag 26 mei 2020

Vanaf dag één in coronathuiswerktijd ontstonden er bij JOOST vanuit alle hoeken van de organisatie allerlei mooie initiatieven om met elkaar in contact te blijven. Over werk dat we heel graag door willen laten lopen, maar ook over informele zaken. Want juist in spannende en bijzondere tijden als dezen, is oog hebben voor elkaar belangrijker dan ooit. Zoals onze directeur-bestuurder Rob Dekker heel mooi zei: “We werken nu op afstand, maar we zijn misschien wel dichterbij elkaar dan ooit.”

Bakje koffie?

Al vrij snel werd het gebruikelijke praatje bij de koffieautomaat vervangen door een virtuele koffiedate. Een videogesprek op maandagochtend voor alle collega’s die het leuk vinden om even bij te praten. Later planden ook onze managers koffiecalls in met hun teams. Hierin gaat het over werk, maar er is vooral ook aandacht voor hoe het met je gaat in deze bijzondere tijden.

Vertel eens

Met directe collega’s in contact blijven. Dat lukt wel. Maar in je dagelijkse werk heb je niet met alle 70 collega’s contact. Hoe gaat het nou met de mensen die je minder spreekt? Daarvoor bedachten we de “thuiswerken bij” rubriek op het intranet. Elke collega krijgt een keer het stokje om te vertellen hoe het gaat en om een kijkje te geven in zijn of haar werkplek thuis. Wekelijks verschijnen er zo’n twee verhalen online. De ene aangevuld met foto’s, maar ook leuke filmpjes zijn voorbij gekomen. De reacties zijn erg positief. Het is leuke content om te lezen/bekijken én je leert elkaar op een informelere manier kennen. Hier gaan we dus nog even mee door totdat alle collega’s aan de beurt zijn geweest. En ja, het MT doet natuurlijk ook mee.

Sandra
Sophie 1
Maryn3
Lieke 1
HEERH
Jarno
michael
1
sanne thuis

Kleur en win

Koningsdag werd dit jaar Woningsdag. Normaal een dag vol met leuke activiteiten op de planning. Nu moesten we er thuis een feest van maken. Daarom bedachten we een kleurwedstrijd voor de (klein)kinderen van JOOST medewerkers. Hiervoor gebruikten we de kleurplaat die Aedes liet maken voor Woningsdag. En omdat we niet konden kiezen uit alle mooie kleurplaten die we ontvingen, kregen gewoon alle kinderen een leuke prijs.

Trots op jou

Dat stond in koeienletters op het mooie kaartje dat alle JOOST medewerkers ontvingen bij een goed gevulde knapzak. Een cadeautje van het MT als blijk van waardering. Ook vlak voor Pasen ontvingen alle collega’s een leuke attentie. Die cadeautjes zijn natuurlijk hartstikke leuk (en lekker!), maar vooral de mooie woorden op het kaartje werden enorm gewaardeerd. Dit is precies wat werken bij JOOST zo fijn maakt, ook in Corona tijd.

Zing je mee?

Muziek aan tijdens het werken. De een vindt het heerlijk, de ander vreselijk irritant. Voor de liefhebbers maakten we een gedeelde Spotify lijst waar iedereen naar hartenlust muziek aan kan toevoegen. Ook zo leer je elkaar beter kennen!

Samenwerken aan het nieuwe werken

Hoe kunnen wij als organisatie weer veilig aan het werk op kantoor én in de wijk? Het antwoord op deze vraag wordt niet alleen bedacht door het MT. We laten medewerkers zelf meedenken. Dit doen we middels meerdere videogesprekken waarvoor alle collega’s zijn uitgenodigd. Hierdoor is het nieuwe werken echt iets van ons samen, waar we ons allen goed bij voelen.

Welke leuke initiatieven zijn er in jouw organisatie ontstaan? Aangezien het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat we weer leuke dingen kunnen doen met onze hele club, zijn alle leuke tips welkom!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties