terug naar overzicht

Doe jij ook mee aan het NK Tegelwippen?

Woensdag 6 april 2022 Doe jij ook mee aan het NK Tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. En omdat onze omgeving sterk is versteend, krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast. Want stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of kelders inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen mensen blij worden van een groene omgeving. Alle reden voor JOOST om samen met de gemeentes in ons wekgebied ook mee te doen aan het NK Tegelwippen! Doe ook mee en vervang je (tuin)tegels door groen!

Wil jij ook aan de slag, zelf of samen met de buren?

Laat ons via ikmaakhetverschil@wonenbijJOOST.nl weten waar je tegels wilt vervangen voor groen, en wij kijken of we kunnen helpen. Bijvoorbeeld door de tegels af te voeren. Huurders die meedoen krijgen van ons bovendien een mooie plantenbon! De actie loopt tot 31 oktober.
Kijk voor meer informatie ook op de website van de gemeente. Ook zij hebben leuke acties.

Gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel

Kijk voor meer informatie op www.boxtel.nl/nktegelwippen of www.sint-michielsgestel.nl/nktegelwippen
Elke maand verloot de gemeente onder de tegelwippers een cadeaubon van € 50 om plantjes te kopen bij het tuincentrum. Je vindt op de website van de gemeente ook inspiratieprojecten en tuintips om je tuin te vergroenen.

Gemeente Den Bosch

Kijk voor meer informatie op www.denbosch.nl/nl/duurzaam/nktegelwippen
Tot en met 31 oktober kun je je tegels ook gratis inleveren bij milieustation Treurenburg aan de Galliumstraat 9 in ’s-Hertogenbosch. Je vindt op de website van de gemeente de openingstijden, de spelregels en tuintips om je tuin te vergroenen.

Gemeente Bernheze

Kijk voor meer informatie op www.bernheze.org/inwoners-en-ondernemers/duurzaamheid/tegelwippen
Inwoners kunnen gewipte tegels gratis inleveren bij de milieustraat in Heeswijk Dinther. Daarnaast zijn er een actie waarbij inwoners tegen inlevering van tegels gratis planten kunnen ophalen en een apparaat gratis kunnen lenen. Je vindt op de website van de gemeente meer uitleg over de actie, de spelregels en tuintips om je tuin te vergroenen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties