terug naar overzicht

Drukbezochte inloopavond nieuwbouwplannen Albinonistraat

Dinsdag 11 juli 2017 Drukbezochte inloopavond nieuwbouwplannen Albinonistraat
Op de plek waar nu nog voormalig basisschool De Beemden staat, hebben wij plannen voor een nieuw, kleinschalig woongebouw met 25 appartementen. Samen met de gemeente onderzoeken we op deze locatie de mogelijkheden.

Op donderdag 6 juli informeerden wij omwonenden over onze plannen.  Zij konden vragen stellen aan medewerkers van gemeente Boxtel – nu nog eigenaar van de grond – St. Joseph en sKin Architects. De avond werd druk bezocht.  Enkele direct omwonenden die tegenover de school wonen, uitten hun zorgen over de mogelijke inkijk die zij verwachten. Samen met gemeente en architect kijken we naar alle mogelijkheden om dit zoveel mogelijk te beperken.

Positief dat er eindelijk iets gebeurt
Veel bezoekers zijn vooral positief dat er eindelijk iets met het gebouw gebeurt. Ook is er vanuit verschillende omwonenden behoefte om straks zelf op deze locatie te gaan wonen. “Ik wil graag wat kleiner gaan wonen, maar woon hier zo fijn in deze wijk dat ik hier graag wil blijven wonen”, aldus één van de bezoeksters.

Planning
Opmerkingen die tijdens de inloopavond door omwonenden zijn gemaakt, nemen we mee in de verdere uitwerking van het plan. Daarna dient een nieuw bestemmingsplan te worden gemaakt en de bestemmingsplanprocedure te worden doorlopen. Dit duurt ruim één jaar. De bouw start op ‘z’n vroegst in 2019.

Bijgevoegd een montage van het concept-ontwerp in de bestaande situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties