Duurzaamheidscoaches

De komende jaren gaan we nog meer woningen energiezuiniger maken, zo’n 500 woningen per jaar. Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee en het wooncomfort van onze huurders. Maar ook voorlichting geven over ‘duurzaam leven’ hoort er wat ons betreft bij. Linda Tuijt, Adviseur Duurzaamheid bij JOOST, vertelt.

“Woningen energiezuiniger maken begint wat ons betreft bij isoleren en ventileren van de woning. Is dit in orde, dan plaatsen we bijvoorbeeld ook zonnepanelen. Maar we doen meer. We gaan voor meer groen in de tuin en kiezen bij nieuwbouw en groot onderhoud steeds meer voor duurzame materialen. En we willen bewoners wegwijs maken in hoe zij eenvoudig en zonder grote investering kunnen besparen en het verschil kunnen maken. Energie besparen begint immers bij de keuzes die je maakt. Dit willen we samen doen met onze huurders. Daarom leiden wij mensen op tot duurzaamheidscoaches. Dit zijn huurders, maar ook buurtgenoten, die het leuk vinden om andere bewoners te laten zien hoe zij met kleine aanpassingen in en om het huis veel winst kunnen behalen.”

Wil je een duurzaamheidscoach thuis langs laten komen?

Op dit moment zijn wij bezig met het opleiden van de 13 vrijwilligers die zich aanmeldden. Door corona duurt dit langer dan gepland. Zodra u een afspraak met een duurzaamheidscoach kunt aanvragen, vindt u deze informatie hier.