Zonnepanelen

Besparen op uw energierekening? Dan zijn zonnepanelen een interessante optie. Woonstichting JOOST biedt huurders van een eengezinswoning de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Deze leest u hieronder of in onze flyer over zonnepanelen.

Bekijk flyer zonnepanelen

Komt mijn eengezinswoning in aanmerking voor zonnepanelen?

Woonstichting JOOST plaatst enkel zonnepanelen op eengezinswoningen die goed geïsoleerd zijn. Concreet betekent dit dat de woning in ieder geval voorzien moet zijn van dakisolatie en dubbelglas. Daarnaast dient er voldoende schaduwvrije ruimte op het dak te zijn. Dit laatste beoordeelt onze partner 365zon zodra u kenbaar heeft gemaakt interesse te hebben.

Hoeveel zonnepanelen kan ik laten plaatsen op mijn dak?

Dit is afhankelijk van de oriëntatie van uw dak. Op oost/west daken plaatsen we 6 zonnepanelen en op noord/zuid plaatsen we er 5. Hierover leest u meer in de flyer zonnepanelen.

Waarom kan ik niet meer zonnepanelen laten plaatsen op mijn dak?

De komende jaren investeren wij fors in het energiezuiniger maken van onze woningen. Het grootste gedeelte van deze investering gaat naar isolatie. Een goed geïsoleerde woning verbruikt namelijk minder gas. Door de stijgende gasprijs gaat gas een steeds groter deel uitmaken van de energierekening. Hoe minder gas er dus nodig om een woning te verwarmen, hoe meer er bespaard wordt op de energierekening. Een kleiner deel van onze investering gaat naar het plaatsen van zonnepanelen. Door minder zonnepanelen per woning te plaatsen, kunnen we dit bij meer woningen doen. En zo daalt de energierekening voor meer huurders.

Wat kosten de zonnepanelen?

Per paneel betaalt u € 2,50 per maand. Dat is een vast bedrag waarover we géén huurverhoging of indexatie vragen. U tekent hiervoor een aparte akkoordverklaring. Deze kosten hebben geen invloed op uw huurtoeslag. De zonnepanelen zijn verzekerd via de opstalverzekering van JOOST. Hier hoeft u dus zelf geen kosten voor te maken.

Wat leveren zonnepanelen mij op?

Wanneer u besluit zonnepanelen te laten leggen bespaart u al snel zo’n € 220 per jaar! Bijvoorbeeld: Uw woning krijgt 6 zonnepanelen, die leveren zo’n € 400 per jaar op. Trek daar de huur van de zonnepanelen (6 x € 2,50 = € 15 per maand = € 180 per jaar) vanaf. Dan verdient u dus zo’n € 220 per jaar op uw energierekening. Let op, wij gaan in deze berekening uit van een gemiddelde van 0,25 cent p/kWh (prijspeil 2021). Bekijk daarom eerst nauwkeurig uw afgesproken prijs met de energieleverancier, deze kan namelijk sterk verschillen per energieleverancier.

Moet ik een verzekering afsluiten voor de zonnepanelen?

Nee, de zonnepanelen zijn verzekerd via de opstalverzekering van woonstichting JOOST.

Moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

Het is niet nodig om uw zonnepanelen jaarlijks schoon te maken. Wanneer u zonnepanelen laat leggen via JOOST dan monitort 365zon dagelijks de opbrengst van uw panelen. Mocht uit deze monitoring blijken dat de zonnepanelen onderpresteren, dan neemt 365zon contact met u op om te beoordelen wat het probleem is. Wanneer de panelen vervuild zijn en presteren de zonnepanelen daardoor minder, dan laat JOOST de panelen schoonmaken.

Samenwerking 365zon

Wanneer u kiest voor zonnepanelen, brengt onze installateur 365zon de panelen, een omvormer en de bekabeling aan. Ook passen zij de meterkast hierop aan. Deze werkzaamheden duren een halve dag. Om de energie die de zonnepanelen opwekken te kunnen gebruiken, is een omvormer nodig. Deze komt in de meeste gevallen op zolder. Er komt een directe kabel vanaf de omvormer naar de meterkast. Onze installateur 365zon bekijkt ter plaatse samen met u hoe deze het beste kan worden aangebracht.

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen?

Via het contactformulier kunt u laten weten dat u geïnteresseerd bent in zonnepanelen. We beoordelen vervolgens of uw woning voldoet aan de gestelde voorwaarden. Binnen 10 werkdagen krijgt u van ons een reactie.

Vul het contactformulier in

Heeft u al zonnepanelen en heeft u een (technische) vraag of reparatieverzoek?

Via monitoring houdt 365zon in de gaten hoeveel stroom uw zonnepanelen opbrengen. Wanneer dit minder is dan verwacht, dan nemen zij vanzelf contact met u op. U heeft hier zelf dus geen omkijken naar. Heeft u alsnog een (technische) vraag over uw zonnepanelen? Neem dan contact op met onze partner 365zon. Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur bereikbaar via 040-304 60 98 of stuur een e-email.

Stuur e-mail

Plaatst Woonstichting JOOST ook zonnepanelen op hoogbouw?

Jazeker! De stroom die we hiermee opwekken, is bestemd voor de algemene ruimtes van deze gebouwen. Bewoners betalen daardoor minder servicekosten.