terug naar overzicht

Duurzame voorbeeldtuinen om huurders te inspireren

Woensdag 26 mei 2021 Duurzame voorbeeldtuinen om huurders te inspireren

Bij JOOST hebben we veel aandacht voor groene tuinen. Die zorgen op hete dagen namelijk voor verkoeling en we houden droge voeten bij hevige regenval. Een groene omgeving trekt ook meer vogels, vlinders en bijen aan. Zelf geven we daarbij graag het goede voorbeeld.

Aanleg duurzame voorbeeldtuinen

In ons nieuwe Buurt Informatie Centrum in Rosmalen (Wethouder Noppenlaan 30) legden we een nieuwe duurzame voortuin aan. Hetzelfde deden we bij de tuin van de modelwoning aan de Herculusstraat 7 in Rosmalen. Daar starten we met een flinke renovatie. Via deze tuinen informeren en stimuleren we onze huurders om hiermee ook aan de slag te gaan.

wynand aan het werk 2
de hoogte in
vleermuuiskasten
bijenhotel

Fotobijschrift foto boven: Woensdag 26 mei werden door onze onderhoudsman Wynand van Kollenburg de informatiebordjes geplaatst in de duurzame voorbeeldtuin bij het Buurt Informatie Centrum in Rosmalen. 

mark aan het werk bij modelwoning

Fotobijschrift foto boven: Ook bij de modelwoning aan de Herculusstraat 7 in Rosmalen, waar we binnenkort starten met renovatie, is een voorbeeldtuin aangelegd. Onze projectconsulent duurzaamheid Mark Hamers verrichtte 26 mei de laatste werkzaamheden. 

Groene daken en meer bomen in de wijk

Een ander mooi groen project zijn de groene daken in Heeswijk-Dinther. Zo legden we vorig jaar bij het vervangen van de daken aan Plein 1969 een groendak aan. De sedumplantjes op het dak zorgen voor een mooie isolatielaag, geven de woningen een groene uitstraling en vormen voor nuttige insecten zoals bijen een aantrekkelijke bron van voedsel. Ook hebben we onlangs 30 bomen geplant in Heeswijk-Dinther.

Klimaat en biodiversiteit

Lees hieronder meer over onze activiteiten op het gebied van klimaat en biodiversiteit.

Klimaat en biodiversiteit

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • A. Sloots schreef

  Heel fijn dat mijn woningbouwvereniging nu meer aandacht heeft voor klimaat en biodiversiteit.
  Mijn vraag: is het mogelijk om een tapaansluiting te maken t.b.v. een waterreservoir voor de opvang van regenwater via de regenpijp? Ik heb veel planten op mijn ( zuidelijk) gelegen balkon, waar het al snel bloedheet wordt bij hogere temperaturen.
  De planten hebben veel water nodig en dat tikt aan op mijn waterverbruik.
  Zou u daar een rol in kunnen nemen om huurders te stimuleren regenwater op te vangen via zo’n systeem?
  Mw. A. Sloots Angelapad 9 te Boxtel

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste mevrouw Sloots, onze projectconsulent Mark Hamers neemt hierover contact met u op. Groet, Ineke