terug naar overzicht

Een nog fijner huis na flinke renovatie Cyclamenstraat

Dinsdag 3 augustus 2021

Sjaan en Rien Schuurman wonen sinds 1 januari 1967 aan de Cyclamenstraat in Rosmalen. In een fijn huis met veel goede herinneringen. Sinds kort een nog fijner huis, na een ingrijpende renovatie van deze en nog 97 woningen in de buurt.

De zolder werd geïsoleerd, binnen en buiten werd geschilderd en er kwamen nieuwe sloten, deuren, gevelisolatie, HR++ glas en ventilatie met CO2- en vochtmeters. Het echtpaar is vooral blij met de deuren en zolder. “Daar hebben we direct profijt van en het oogt mooi. De gevelisolatie zie je niet, maar de buitenmuur voelt wel minder koud.”

Sjaan en Rien Schuurman

Opruimdag van JOOST

De zolder opruimen was een klus. De tuin stond vol spullen onder een zeil. “We deden ook mee aan de opruimdag van JOOST. Er kwamen containers voor overbodige spullen en bij mensen van kringloopwinkel Spullukus konden we dingen kwijt”, vertelt Sjaan. Rien lacht: “Bij ons hielp dat weinig. Ik heb last van rommeleritus, ik bewaar alles.”

Roland Wulms (links) en Rien Schuurman

Mantelzorg voor oudere buurvrouw

Sjaan is al jaren mantelzorger voor een oudere dame in de straat. Ze doet boodschappen, zet de kliko buiten en houdt in de gaten dat het goed gaat met mevrouw. Het werk aan de woningen was geen belemmering voor haar mantelzorg. Gebiedsbeheerder Roland Wulms daarover: “Normaal werken we een week per woning. Bij die mevrouw planden we alles achter elkaar om de overlast te beperken tot twee dagen.”

Roland Wulms (links op de foto) en het echtpaar Schuurman

Er was ruimte voor maatwerk

“Alle lof voor de werklui”, vindt Rien. “Ze werkten hard en netjes.” Roland waardeert dat compliment: “Er was ruimte voor maatwerk. We probeerden met zoveel mogelijk wensen rekeningen te  houden. En als het echt te druk werd in huis, konden bewoners zich even terugtrekken in de ‘rustwoning’ van JOOST.”

Corona-proof werken

Aannemer Elk werkte corona-proof: afstand houden, geen overbodig contact en directe voorlichting naar de bewoners. Het echtpaar waardeert dat: “We hadden ook zelf altijd doekjes om te ontsmetten. Mijn man zit voor zijn hobby vliegvissen veel in de schuur en op zolder, die had weinig last van de werkers. En zij niet van hem.” Rien knikt: “Kom maar mee, dan laat ik m´n zolder zien.”

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave juli 2021. Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties