Kunnen wij u helpen?

Eerste huurders nieuwbouw Van Hugenpothstraat keren terug

Woensdag 1 mei 2019

De voormalige witte woningen uit 1945 aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat zijn in 2018 gesloopt. Voor de bewoners regelde St. Joseph een nieuwe huurwoning. Ook kregen ze een verhuiskostenvergoeding. En wie wilde, mocht terugkeren als de nieuwe huizen er stonden. Enkele families maakten daar gebruik van. Zij pakken binnenkort de verhuisdozen voor een frisse start in een nieuwe woning… in hun vertrouwde straat. De woningen worden gefaseerd opgeleverd. De eerste huurders kregen op 1 mei de sleutel.

Vandaag werden de eerste sleutels uitgereikt aan de huurders van de appartementen. Op de foto van links naar rechts: medewerker Woonservice Andrej Verhoeks, nieuwe bewoner Bo van Vegchel, nieuwe bewoner Stefano Kloot met zijn vriendin en medewerker Woonservice Nicole van Valderen. De overige huurders krijgen de sleutel op 8, 15 en 22 mei.

‘Ik neem de tijd om het mooi in te richten en naar m’n zin te maken’
Bo van Vegchel (24, op de foto 2e van links) verhuist vanuit haar ouderlijke woning in Hoogheem naar de splinternieuwe bovenwoning aan de Hendrika van Haeftenstraat 4. “Ik ben echt heel blij met m’n eerste woning. En het is nieuwbouw, dat vind ik extra fijn”, vertelt ze vlak na de sleuteloverhandiging. Samen met Andrej Verhoeks, medewerker Woonservice van St. Joseph, heeft ze zojuist de hele woning geïnspecteerd. Andrej vertelde daarbij ook uitgebreid over de duurzame en energiezuinige technieken die in deze woningen zijn verwerkt. Daarna zette Bo met plezier haar handtekening onder het huurcontract. “Het eerste dat ik ga doen? De stukadoor bellen en laminaat regelen voor op de vloer. Over ongeveer een maand kan ik verhuizen, denk ik. Maar ik ga mezelf niet opjagen. Ik neem de tijd om het mooi in te richten en naar m’n zin te maken.”

Hendrika_van_Haeftenstraat_eerste_oplevering_Bo-6
Hendrika_van_Haeftenstraat_eerste_oplevering_Bo-1
Hendrika_van_Haeftenstraat_eerste_oplevering_Bo-5
Hendrika_van_Haeftenstraat_eerste_oplevering_Bo-4

Eerder spraken we voor onze jubileumuitgave (op de foto van links naar rechts) met Berdine en Richie van de Laak, Stacy van de Laak en Driss en Soraya Mengari. Zij woonden eerder al in de woningen die op deze locatie zijn gesloopt en maakten gebruik van de mogelijkheid om terug te keren. Zij pakken binnenkort de verhuisdozen voor een frisse start in een nieuwe woning… in hun vertrouwde straat.

Volop ruimte 
“Kijk Soraya, dan zetten we daar de bank neer”, wijst Driss Mengari. Samen met zijn echtgenote nam hij half februari een kijkje in zijn huis-in-aanbouw aan de Van Hugenpothstraat. Eerder woonde hij ook al op deze plek, in een bovenwoning. Als de nieuwe huizen klaar zijn, komt hij hier weer te wonen, net zoals drie andere families. Driss en Soraya kozen in het nieuwbouwplan voor een hoekwoning. “Nummer 49, die is van ons”, zegt Driss trots. “Prachtig, waar vind je tegenwoordig nog een nieuwbouwwoning?” Soraya weet nog hoe klein hun ‘witte’ appartement was. “En moet je nu zien: volop ruimte beneden, drie slaapkamers boven én een zolder. Ideaal, met onze twee kleine zoontjes.”

‘Echt vet’
Enkele deuren verderop zijn Richie en Berdine van de Laak eveneens onder de indruk. Ook zij woonden tot voor kort in een ‘witte’ bovenwoning. “Echt vet”, reageert Berdine, terwijl ze van kamer naar kamer loopt, de vloeren nog vol gruis. “En dan de tuin die we straks hebben… Ook daar ben ik erg blij mee, zeker met ons kindje op komst.” De baby wordt begin juli verwacht. “Hopelijk zijn we dan helemaal ingehuisd.”

Eigen stroom opwekken
De nieuwe huizen hebben geen gasaansluiting, ze zijn volledig elektrisch. Een pluspunt, vinden Richie en Berdine. “Goed voor het milieu en voor onze portemonnee: met de zonnepanelen op het dak wekken we straks onze eigen stroom op.” Of ze met weemoed aan de witte woningen terugdenken? “Nee hoor. Maar het is leuk dat enkele nieuwe gevels witte accenten krijgen, als herinnering aan wat hier stond. Dat was een idee dat we op een bewonersavond bedachten.”

Stenen schuurtje
Helemaal aan de andere kant van de woningenrij staat Stacy van de Laak, Richies’ zusje. Met een grote glimlach bewondert ze haar hoekhuis. “Ik mag nu niet naar binnen, de vloeren zijn nog niet droog. Maar dit wordt ‘m.” Ze krijgt er ook een stenen schuurtje bij, als enige van al haar toekomstige buren. “Met het huis ben ik al enorm blij. Maar dat schuurtje maakt het echt helemaal af”, glundert ze.

Lees hier het gehele interview dat eerder verscheen in onze dubbeldikke jubileumuitgave. 

Donderdag 4 april waren de toekomstige bewoners van de nieuwbouw aan de Van Hugenpothstraat en direct omwonenden uitgenodigd voor een feestelijke kennismakingsbijeenkomst.
De nieuwe bewoners konden toen meteen een kijkje nemen in hun nieuwe woning.

Kennismaking met nieuwe bewoners Van Hugenpothstraat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Reparatieverzoek

  Reparatieverzoek

  Is er iets kapot in uw woning? Kijk hier voor wat u waar kunt melden.

  Of bel 088 008 14 00 of stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl.

  Privacy-instellingen

  Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

  Privacybeleid | Sluiten
  Instellingen