terug naar overzicht

Eetpunt Elisabethsdael: iedereen is welkom!

Dinsdag 18 december 2018

Op de menukaart voor vrijdag: een goed gevulde groentesoep, stevige boerenkool-met-worst en als toetje monchou. “Lekker en gezond”, knikt Janny van de Sande. “Zo koken we hier bij het Eetpunt. Het is bovendien gezellig. We geven gasten graag het gevoel dat ze uit eten zijn.”

Op de foto van links naar rechts: Janny, Marit en Marijke. 

Janny is directeur van Stichting Broodnodig. Deze stichting verzorgt sinds 3 september 2018 het middag- en avondeten (“altijd warm”) in het Eetpunt bij Elisabethsdael in Boxtel. “We koken voor mensen die zelf geen warme maaltijd meer kunnen koken. Of die het leuk vinden om lekker te komen eten en hun sociale contacten willen versterken. Regelmatig schuiven ook familieleden van de bewoners hier aan.”

Steeds meer gasten
Janny benadrukt dat het Eetpunt niet alleen voor bewoners van Elisabethsdael, Clarissenhof of Vinckenrode is. “Nee hoor, iedereen uit Boxtel mag komen eten als ze dat gezellig vinden. Je merkt dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Je eet hier voor 10 euro per maaltijd. Daarvoor krijg je een gezond en smakelijk driegangenmenu met bediening aan tafel. Wij wassen af, wat wil je nog meer?” Bijzonder is, dat de medewerkers van het Eetpunt mensen zijn met een functiebeperking. Bijvoorbeeld door een handicap, een ziekte of andere problemen. “Zij kunnen vaak niet zo goed in een ‘gewoon’ bedrijf meedraaien”, legt Janny uit. Maar ze willen wel in een gewone omgeving werken. Bij de Stichting Broodnodig kan dat omdat die voor begeleiding zorgt.

Alles mag
Bij Eetpunt Elisabethsdael zijn Marit en Marijke de begeleidsters. Ze zijn elke dag in het Eetpunt te vinden. “We sturen onze jongeren aan in de keuken, in de bediening en bij het poetswerk. Dat doen ze hartstikke goed”, vertellen ze. Marit en Marijke zijn het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers die meehelpen en staan gasten te woord die komen eten. “Tijdens speciale dagen organiseren we wat extra’s, zoals bijvoorbeeld met Kerstmis. We gaan komende kerst op beide feestdagen een lekker kerstbuffet samenstellen.” Het Eetpunt wordt steeds drukker. “En of je nu in je eentje eet of bij anderen aanschuift, alles mag”, aldus Marit en Marijke. “Wil je op je verjaardag koffie komen drinken met wat mensen, inclusief gebak? Dan kan dat ook, als we het maar op tijd weten. Iedereen is welkom.”

Kom ook genieten bij het Eetpunt in Elisabethsdael!
Het Eetpunt is 7 dagen per week vanaf 10.00 uur open. Er wordt twee maal per dag een warme maaltijd verzorgd tussen 12.00 uur en 13.30 uur en tussen 16.30 uur en 17.30 uur. Tussen 12.00 en 15.00 uur is er een lunchkaart. Graag een dag van tevoren even aanmelden via eetpuntboxtel@stichtingbroodnodig.com of telefonisch via 06-30 89 47 58.

Eetpunt_Elisabethsdael_25oktober2018-11
Eetpunt_Elisabethsdael_25oktober2018-21
Eetpunt_Elisabethsdael_25oktober2018-9
Eetpunt_Elisabethsdael_25oktober2018-20

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Mw. M. Backx schreef

  Alle medewerkers,
  Hartelijk dank voor de verzorging en BEZORGING van de maaltijden in deze coronatijd!~

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste mevrouw Backx, wat fijn om te horen! Ook wij zijn blij dat coördinator Marijke Romijnders van Stichting Broodnodig – die de maaltijden verzorgd – dit samen met ons heeft willen oppakken. En natuurlijk met hulp van vrijwilligers. Ook vooral dank aan hen. #samen #voorelkaar

 • Monique Staats schreef

  Graag willen wij met 7 mensen komen lunchen en wel op vrijdag 8 oktober om half 1.
  Kunt u mij laten wete of dat mogelijk is.
  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet

  Monique Staats

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Monique, reserveringen lopen via het Team Eetpunt. U kunt hen bereiken via 06 44049493. Groet, Ineke