terug naar overzicht

Einde aan papieren acceptgiro

Dinsdag 8 oktober 2019

Ongeveer 600 huurders ontvangen elke maand voor het betalen van de huur voor hun woning een papieren acceptgiro. Per 1 december 2019 gaat dit veranderen.

De acceptgirokaart verdwijnt
In de nabije toekomst komt de papieren acceptgiro in Nederland te vervallen. Dit om het betalingsverkeer eenvoudiger en goedkoper te maken. Wij hebben besloten om vanaf 1 december 2019 geen acceptgiro’s meer te versturen. Dit betekent dat een kleine groep huurders de huur op een andere manier moet gaan betalen. Wij bieden hiervoor onderstaande twee keuzemogelijkheden:

De huur betalen via automatische incasso
Wanneer huurders kiezen voor automatische incasso, hoeven zij zich hiervoor maar één keer aan te melden. Vervolgens wordt de huur maandelijks automatisch afgeschreven. Voordeel van betalen via automatische incasso is dat je altijd precies weet wanneer de huur wordt afgeschreven (altijd de 1e van de maand), je altijd op tijd betaalt, het bedrag dat wordt afgeschreven altijd klopt, je de machtiging voor automatische incasso altijd weer kunt intrekken en je zelf de controle houdt over de betaling. Je kunt deze namelijk binnen 8 weken weer terugdraaien.

De huur betalen via de digitale acceptgiro
Een andere optie is de digitale acceptgiro. Je ontvangt dan elke maand een betaallink per e-mail. Voordeel van betalen via digitale incasso is dat je de huur betaalt met enkele muisklikken via iDeal, dus via de veilige omgeving van de eigen bank.  Bovendien zijn alle benodigde gegevens al ingevuld, zodat de betaling snel kan worden verwerkt. Ook zie je direct dat de betaling is verwerkt en je bepaalt zelf naar welk e-mailadres JOOST de digitale acceptgiro stuurt. Dit kan dus ook een e-mailadres van de kinderen zijn.

Persoonlijke brief
Huurders die nog betalen via de papieren acceptgiro hebben een persoonlijke brief ontvangen. Wij vragen hen vóór 21 oktober 2019 hun keuze kenbaar te maken.

Heeft u hierover vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling financiën via 088 008 14 00 of via administratie@wonenbijJOOST.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties