Ik heb vanwege corona minder inkomen en nu moeite om de huur te betalen. Wat kan ik doen?

Wanneer uw inkomsten als gevolg van de coronacrisis tijdelijk zijn gedaald of nog gaan dalen – en u verwacht hierdoor in betalingsproblemen te komen – neem dan contact met ons op. Samen kijken we dan eerst of u gebruik kunt maken van de regelingen van de Rijksoverheid die uw inkomen tijdelijk kunnen aanvullen. Het kabinet heeft hiervoor extra maatregelen genomen, naast de gebruikelijke regelingen zoals bijstand en diverse toeslagen. Dat geldt ook als u ZZP’er bent of zelfstandig ondernemer. Kijk ook op de website van de overheid voor een overzicht van alle maatregelen. Is dat niet voldoende? Dan kijken we samen met u hoe we u door deze moeilijke periode kunnen helpen. Dit is maatwerk.

Komt u misschien toch in aanmerking voor huurverlaging?

Heeft u tenminste de afgelopen zes maanden minder inkomen gehad? Dan komt u wellicht in aanmerking voor huurverlaging. Met behulp van onderstaand schema kunt u dit zelf beoordelen.

Als u denkt voor huurverlaging in aanmerking te komen, dan kunt hiervoor zelf een verzoek bij ons indienen. Bij de bepaling van uw inkomen moet u uitgaan van uw inkomsten in de afgelopen zes maanden. Deze moet u vervolgens maal twee doen.

Lees hier hoe u een verzoek tot huurverlaging kunt aanvragen.