terug naar overzicht

Feestelijke opening jeu-de-boulesbaan bij De Rots

Maandag 26 augustus 2019

Dinsdag 27 augustus is bij gemeenschapshuis De Rots in Boxtel een nieuwe jeu-de-boulesbaan geopend. Een cadeau aan ‘Dagje Thuis’ namens de woonstichting vanwege haar 100-jarig bestaan.

Dagje Thuis
Het idee ontstond bij vrijwilliger Corry den Dekker van Dagje Thuis Boxtel Oost. Dagje Thuis is een initiatief van omwonenden, vrijwilligers en andere partijen met ondersteuning van ContourdeTwern en organiseert elke dinsdag bij gemeenschapshuis De Rots een ‘extra thuis’ voor kwetsbare en ouder wordende mensen. Ze kunnen er genieten van elkaars gezelschap, van samen bezig zijn of bewegen.

JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-2
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-7
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-12
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-4
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-1
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-14
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-5
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-11
JeuDeBoulesbaan_Rots_27augustus2019-6

Verjaardagskaart 
Corry den dekker schreef  samen met de vrijwilligers en de gasten van Dagje Thuis een vrolijke verjaardagskaart aan de jarige woonstichting. Daarop stond de wens om een jeu-de-boulesbaan aan te leggen bij De Rots. Corry: “We spelen daar elke dinsdag. Maar het terrein was eigenlijk niet geschikt, we stonden vaak tussen de hondenpoep. Nu hebben we een echte en mooie baan. En daar zijn we heel blij mee. En ik moet zeggen, het is vlot gerealiseerd. Mijn man Leo maakte een scorebord en we gaan de baan zelf bijhouden.” De openingshandeling deed Corry samen met Dagje Thuis-gast Henk van der Vorst. Daarna brachten vrijwilligers, gasten en medewerkers van De Rots en ContourdeTwern samen een toost uit. Meteen daarna rolden al de eerste ballen.

Bekijk de video via You Tube:

Attentie vanwege jubileum
Ter gelegenheid van het 100jarig jubileum van St. Joseph (inmiddels na de fusie met Kleine Meierij verder gegaan als Woonstichting JOOST) werd aan de huurders een oproep gedaan om met wijkideeën te komen. Iets blijvends. Er werden uiteindelijk maar liefst 23 ideeën ingediend. Van al deze ideeën hebben we beoordeeld of er voldoende draagvlak is. We gaan uiteindelijk niet voor een selectie, maar kijken wat uitvoerbaar is.

Speeltuinen
Bij de ingediende ideeën waren ook een groot aantal speeltuinen. Het beheer van de speeltuinen in Boxtel is echter in handen van de gemeente Boxtel. Zij hebben afgelopen maanden de bestaande speeltuinen opnieuw geïnventariseerd. Met als doel om een betere verdeling te maken over de gemeente, rekening houdend met aantal en leeftijd van de kinderen in een bepaalde wijk. De mensen die een idee hebben aangedragen voor een nieuwe speeltuin of het opknappen van een speeltuin zijn hierover geïnformeerd en worden door de gemeente op de hoogte gehouden.

Aanplant bomen in Rosmalen
Ook Kleine Meierij had dit jaar een jubileum te vieren. Vanwege haar 50-jarig jubileum volgt ook in Rosmalen nog een cadeau voor de wijk.

Eerder deze week werd – ook vanwege ons 100-jarig jubileum – een nieuwe ontmoetingsplek geopend in de Kloosterhof in Liempde.

Nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners Kloosterhof

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties