terug naar overzicht

Feestelijke opening lift woongebouw Van Meeuwenstraat

Dinsdag 8 oktober 2019

_MG_0123
_MG_0146
_MG_0149
_MG_0133
_MG_0129
_MG_0158
_MG_0137
_MG_0142
_MG_0168

Aan de Van Meeuwenstraat in Rosmalen hebben wij een woongebouw met 7 appartementen specifiek voor senioren, waarvan 4 appartementen op de 1e verdieping. Al langere tijd bestond daar de wens voor een nieuwe lift. Deze is inmiddels gerealiseerd en wordt dinsdag 8 oktober officieel geopend.

Nieuwe lift en nieuwe trap
Het gebouw was eerder voorzien van een traplift. Echter, de functionaliteit van deze lift liet te wensen over. Daardoor waren de al wat oudere bewoners – waarvan sommigen slecht ter been – niet in staat om bijvoorbeeld via de trap met hun boodschappen boven te komen. Zij zijn dus afhankelijk van een lift. De nieuwe lift is uiteindelijk niet tegen het gebouw, maar in het gebouw gerealiseerd. Hiervoor is ook de trap vernieuwd.

Feestelijke opening met bewoners
Dinsdag 8 oktober werd de lift dus officieel geopend. Hiervoor waren alle bewoners van De Meeuwenstraat en het aangrenzende woongebouw Wethouder van de Valkstraat uitgenodigd. Met een ‘Tadaa’ werd een levensgroot doek weggetrokken en werd de nieuwe lift feestelijk onthuld. Mevrouw Van Hoof (al 22 jaar woonachtig in de Van Meeuwenstraat) en mevrouw Meurs (al 4 jaar), reageerden beiden enthousiast: ‘Super dat de lift nu gereed is’ en ‘Geweldig’. Ook de werkzaamheden zelf zijn voortvarend verlopen.

Na het officiële moment was er voor iedereen koffie bij een mobiele koffiebar. En voor de 5 bewoners van de bovenwoningen werd de afgesloten met een heerlijke lunch, waarbij ook de collega’s van het wijkteam van JOOST aansloten. Een mooie afsluiting van een feestelijk moment.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties