terug naar overzicht

Feestelijke start van sociaal én duurzaam aanbod in plan Rodenburg

Vrijdag 15 juni 2018

Donderdag 14 juni gaf Wethouder Rien Wijdeven, samen met de directie van Kleine Meierij en BAM Wonen, het officiële startsein en een feestelijk tintje aan de bouw van 22 sociale huurwoningen binnen plan Rodenburg. Unieke energiezuinige woningen met optimale isolatie, zonnepanelen op het dak en een EPC van 0,0. Vanaf 18 juni start de inschrijving voor deze woningen op de site van WoonService Den Bosch. 

De wethouder, directeur-bestuurder van Kleine Meierij, Simon Jansen, en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, vertelden trots over dit duurzame project. Komende week worden de woningen gepubliceerd op de site van WoonService Den Bosch. Geïnteresseerden, die reeds ingeschreven staan bij WoonService, kunnen zich tot en met woensdag 27 juni aanmelden.

Simon Jansen: “We zien dit project, ons eerste energieneutrale nieuwbouwproject, als een start. Zoals in ons Koersplan aangegeven en beloofd aan onze huurders willen we de komende jaren meer duurzame, nieuwe, woningen bouwen in dorpen. Helaas heeft dit project flink wat vertraging opgelopen door regelgeving. We zijn daarom extra blij met de stap die nu is gezet en de samenwerking met de gemeente Bernheze.”

Een wijk voor iedereen
Gemeente Bernheze streeft ernaar zoveel mogelijk woningzoekenden een mooie woonomgeving aan te bieden. Rodenburg is een wijk voor iedereen: van starters en doorstromers tot senioren. Binnen dit plan zijn daarom diverse woningtypen beschikbaar. Woningstichting Kleine Meierij bouwt huurwoningen, maar ook zelfbouwers krijgen in collectief of individueel verband de vrijheid om een woning te bouwen.

Wethouder Rien Wijdeven: “Belangrijk in dit plan is dat er sociale huurwoningen komen, gezien het tekort daaraan in Heeswijk-Dinther. We zijn dan ook erg blij dat Kleine Meierij deze 22 duurzame woningen laat bouwen, waarbij de vaste lasten door duurzaamheid zoveel mogelijk beperkt worden. We zitten nu, anders dan een aantal jaar geleden, in een tijd van veel regels en procedures in de bouw. Dat maakt projecten als deze tot een uitdaging.”

22 sociale huurwoningen 
De 22 woningen maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan in Heeswijk-Dinther. In dit plan komen in opdracht van de gemeente uiteindelijk 130 tot 150 woningen. 30% van alle woningen binnen dit project zijn bestemd voor sociale huur, waaronder de 22 woningen die Kleine Meierij laat realiseren. De woningen bestaan uit tussen- en hoekwoningen en zijn verdeeld in 2 blokken van 5 woningen en 1 blok van 12 woningen. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen en het ontwerp komt van Leenders Architecten.

Frans Fonteijn, Directeur Zuid BAM Wonen: “We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om woningen te verduurzamen, zonder het kostenaspect uit het oog te verliezen. We merken bij iedere opdrachtgever waar we aan tafel zitten, dat er een zoektocht is om zo duurzaam mogelijk te bouwen binnen de bestaande wetten en regels. Ik ben er trots op dat wij hierin vooroplopen en beschikken over systemen om woningen als deze betaalbaar te houden.”

Dit project sluit naadloos aan bij de ambitie van gemeente Bernheze en Kleine Meierij om het woningaanbod te verduurzamen. Ten gunste van het milieu, maar vooral ook ten gunste van de huurders die daardoor in een gezonder huis wonen met lagere vaste lasten.

De verwachting is dat de woningen begin 2019 worden opgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties