terug naar overzicht

Fleurige gevels en meer groen bij Duinendaal

Woensdag 14 april 2021

Het begon heel klein. Er was vanuit bewoners van ons appartementengebouw op Duinendaal in Boxtel de wens om de gevels op te fleuren. Twee energieke dames – Ria en Annelies – hebben maar liefst 38 medebewoners enthousiast gekregen om deel uit te maken van dit project. Het project zorgt niet alleen voor meer groen en een fleurig gevelbeeld. Inmiddels hebben de bewoners elkaar veel beter leren kennen en zijn ze daardoor ook nog meer bereid om elkaar te helpen.

Fleurige gevels

Aan de gevels hangen nu meerdere archieffoto’s van het gebied waar de woningen nu staan. Ook zijn, waar dit mogelijk was, geveltuintjes aangelegd. En woensdag 14 april zijn er met hulp van enkele bewoners, de mannen van de WoonOmgevingsPloeg (WOP) en onze wijkbeheerder Frans plantenbakken opgehangen. Voor het ophangen van de plantenbakken op de verdieping, kregen we hulp van de glazenwassers van Hectas. De bewoners vullen de plantenbakken zelf vullen met kleurrijke plantjes.

Duinendaal 1 selectie
Duinendaal 6 selectie
Duinendaal 2 selectie
Duinendaal 7 selectie

Aanpak binnentuin

Inmiddels is begonnen met de aanpak van de verouderde en versteende binnentuin. Samen met enkele bewoners en het bedrijf Groen & Reintegratie hebben we een plan gemaakt om de binnentuin in fases duurzaam op te knappen. De bestrating is vervangen door beplanting.

Duinendaal_binnentuin_29mei2021-2 overzicht

Zaterdag 29 mei werd gestart met de aanpak van de binnentuin. Onverwacht veel buurtbewoners kwamen helpen. Iedereen genoot van het werken in de tuin en het heerlijke weer. Eindelijk na weken met regen en kou. Door de vele hulp was het werk op tijd klaar en was er tijd voor koffie. JOOST zorgde voor iets lekkers. Zeer verdiend voor het harde werk! Binnenkort wordt het middengedeelte ingezaaid met een bloemmengsel, wat goed is voor bijen en andere insecten. En een oude boomstam uit de tuin van Stapelen wordt omgetoverd tot bijen-vlinderhotel.

Duinendaal_binnentuin_29mei2021-5
Duinendaal_binnentuin_29mei2021-10
Duinendaal_binnentuin_29mei2021-11
Duinendaal_binnentuin_29mei2021-4

Op de foto hieronder: onze wijkbeheerder Frans overhandigt de eerste plantenbak aan Ria.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties