terug naar overzicht

Fleurige gevels bij Duinendaal

Woensdag 14 april 2021

Het begon heel klein. Er was vanuit bewoners van ons appartementengebouw op Duinendaal in Boxtel de wens om de gevels op te fleuren. Twee energieke dames – Ria en Annelies – hebben maar liefst 38 medebewoners enthousiast gekregen om deel uit te maken van dit project.

Aan de gevels hangen nu meerdere archieffoto’s van het gebied waar de woningen nu staan. Ook zijn, waar dit mogelijk was, geveltuintjes aangelegd. En woensdag 14 april zijn er met hulp van enkele bewoners, de mannen van de WoonOmgevingsPloeg (WOP) en onze wijkbeheerder Frans plantenbakken opgehangen.

Voor het ophangen van de plantenbakken op de verdieping, krijgen we nog hulp van de glazenwassers van Hectas. De bewoners gaan de plantenbakken zelf vullen met kleurrijke plantjes. Het project zorgt niet alleen voor een fleurig gevelbeeld. Inmiddels hebben de bewoners elkaar veel beter leren kennen en zijn ze daardoor ook nog meer bereid om elkaar te helpen.

Duinendaal 1 selectie
Duinendaal 6 selectie
Duinendaal 2 selectie
Duinendaal 7 selectie

Op de foto hieronder: onze wijkbeheerder Frans overhandigt de eerste plantenbak aan Ria.

De binnentuin bij Duinendaal wordt binnenkort ook nog aangepakt. De stoeptegels verdwijnen hier en maken plaats voor meer groen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties