terug naar overzicht

Fleurop Markt in de Gildenhof

Zondag 14 april 2019

Het groot onderhoud in de wijk Gildenhof (met woningen in de St. Barbarastraat, St. Sebastiaanstraat, St. Catharinastraat, Selissenwal, Vaandelstraat, St. Jorisstraat en Gildenhof) is bijna gereed. De gevels zien er weer keurig uit. Tijd om de voortuinen aan te pakken. Hiervoor organiseerden wij op zaterdag 13 april samen met onze partners een Groenmarkt.

Plantjesmarkt-5
Plantjesmarkt-18
Plantjesmarkt-16
Plantjesmarkt-9

Groenere tuin
We krijgen steeds meer vragen van bewoners die een groenere tuin willen. Niet alleen om het mooi en fleurig is, maar ook omdat het goed is voor de natuur. In een groenere tuin kan het water beter weg bij een flinke bui en ook bijen en vogels voelen zich erin thuis. Ook wij vinden dat belangrijk. Wij merken dat veel huurders het lastig vinden om hun tuin anders in te richten. Ze weten niet waar ze moeten beginnen of zien op tegen het onderhoud. Maar zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn.

Groenmarkt
Op 13 april organiseerden wij in het speeltuintje aan de Vaandelstraat samen met bewoners en onder andere Operatie Steenbreek (gemeente Boxtel), aannemer Hendriks Coppelmans, groenbedrijf Groen & Re-integratie, ContourdeTwern, Waterschap De Dommel een Groenmarkt. Hier was van alles te doen, te leren en te halen. Bewoners konden zich inschrijven voor een mini-tuin, compleet met afvoer van tegels en grond en aanvoer van ‘goede grond’. Alles voor een klein bedrag. Bezoekers konden ook vlinderhuisjes beschilderen, er was informatie over groene tuinen en huurders van St. Joseph kregen tegen inlevering van een bon een bloeiende plant. Deze werd gratis aangeboden door Hendriks Coppelmans. Ook lagen er voorlopige ontwerpen van de beide speeltuintjes in de buurt, gemaakt door gemeente en een aantal bewoners. De buurt kon hierop ter plekke reageren.

Aanleg mini-tuintjes
Bewoners die een mini-tuintje hebben besteld, kunnen kiezen tussen planten die dagvlinders aantrekken, nachtvlinders of bijen. De tuintjes worden aangelegd door Groen & Re-integratie met zoveel mogelijk hulp van bewoners in de straat.

Win een compleet aangelegde tuin
Huurders uit de wijk hebben allemaal een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Bij deze uitnodiging zit een tuinontwerpwedstrijd waarmee zij een compleet ingerichte ruin kunnen winnen, aangelegd door Groen en Re-integratie.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Ad Maas schreef

  misschien hoort het hier niet thuis maar ik wil achter het gras opnieuw bijzaaien maar weet eigenlijk niet precies hoe ik dat moet doen, ik heb 1x een herseninfarct gehad en longkanker dat gelukkig stabiel is ook heb ik sonde voeding vanwege een spastische slokdarm dit is niet om zielig te doen maar zou de woningbouwvereniging ons kunnen helpen of ons advies geven.
  vriendelijke groet,
  Ad Maas St.Jorisstraat 16

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Ad Maas, bent u in de gelegenheid om zaterdag naar de Groenmarkt te komen? Dan kan één van onze medewerkers u hierin adviseren.