terug naar overzicht

Frans en Raimondo: wijkbeheerders van JOOST

Maandag 8 juli 2019

JOOST_Frans_de_Voigt_3993
JOOST_Raimondo_Buijsen_1643

Vóór de fusie waren ze één van de wijkbeheerders van hun woningcorporatie en dat blijven ze ook bij JOOST: Raimondo Buijsen (rechts op de foto, voorheen Kleine Meierij) en Frans de Voigt (voorheen St. Joseph). “Als wijkbeheerder zijn we het aanspreekpunt voor al onze huurders én voor onze vele vrijwilligers.”

Bekende gezichten
Frans: “Als wijkbeheerder heb en houd ik dagelijks contact met huurders. Ik loop rond in woongebouwen en wijken, ben altijd bereikbaar bij storingen, pik signalen op als er iets loos is en houd contact met alle bewonerscomités. Volgens mij weten de meeste huurders in Boxtel wel wie ik ben.”
Raimondo: “Bij Kleine Meierij zijn er in de afgelopen jaren wat wisselingen van de wacht geweest. Vandaar dat we als wijkbeheerders nog werken aan onze herkenbaarheid. Dat kost tijd.” En lachend: “Al weet ik dat de meesten mijn uiterlijk niet zomaar vergeten: kale kop, flinke baard en tatoeages. Och, als dat helpt om ons te herkennen: prima!”

Nieuwe bedrijfskleding
Raimondo: “We krijgen nieuwe bedrijfskleding. We gaan onze blauwe Kleine Meierij-shirts verruilen voor een andere garderobe-kleur. Het zal even wennen zijn, voor onszelf en voor huurders.”
Frans: “Bij St. Joseph was rood ‘mijn’ kleur. Onze huurders zeiden altijd: ‘Is er iets aan de hand, dan moet je die ene met dat rooie shirt hebben’. De kleur paars komt zeker terug. Dat is namelijk de nieuwe huisstijlkleur. Als symbolische vermenging van het blauw en rood. Een logische keus wel, gezien de fusie.”

Aanspreekpunt voor vrijwilligers
Frans: “Als wijkbeheerders zijn we ook het aanspreekpunt voor vrijwilligers. In Boxtel hebben we er meer dan honderd. Ze helpen mee bij het schoonhouden van de woongebouwen, houden gemeenschappelijke tuinen bij of zorgen voor de verlichting in de algemene ruimtes. Die hulp waarderen we heel erg en we hopen dat ze daar nog lang mee willen doorgaan.”
Raimondo: “We zijn ook hartstikke blij met de vrijwilligers in Rosmalen, Den Bosch en omstreken. Al zijn het er daar wel minder. Dat komt vooral omdat we ook minder woningen hebben, in tegenstelling tot Boxtel. Hier in de regio Rosmalen heb je ook meer woningcorporaties. Vandaar dat je hier wat minder ‘gemeenschappelijkheid’ ziet.”

En nu: de wijken in!
Frans: “Nu JOOST er is, ben ik voortaan in andere wijken te vinden. Al blijf ik vooral in Boxtel actief. Daar blijven ook de buurtinformatiecentra in Selissenwal en Oost open, waar huurders gemakkelijk even binnen kunnen lopen.”
Raimondo: “Tot eind maart was ik overal te vinden in het werkgebied van Kleine Meierij. Vanaf april zijn we alvast gaan inwerken met de nieuwe wijkteams. Daardoor konden we er op 1 juli ook als team staan voor onze bewoners.”

JOOST Thuis in de wijk
JOOST werkt voortaan met vijf wijkteams. Ze bestrijken alle dorpen en kleine kernen die bij JOOST horen. Elk wijkteam heeft eigen woonconsulenten, wijkbeheerders, woonmakelaars en  gebiedsbeheerders.  De wijkteamleden zijn vanaf nu in hun ‘eigen’ wijken te vinden en hét aanspreekpunt voor de huurders die er wonen. Het hoofdkantoor van JOOST staat in Boxtel. In Rosmalen blijft een contactpunt bestaan.

Hierboven zie je 4 van onze 5 wijkbeheerders: Frans de Voigt, Patrick Mosterd, Maryn Rutjens en Raimondo Buijsen. Op de foto ontbreekt Nanko Zoomers. 

Lees ook het interview met woonmakelaars Arlette en Agim.

Dit interview was ook te lezen in ons huurdersmagazine JOOST.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties