terug naar overzicht

Gina door Renda genomineerd voor verkiezing meest betrokken bewoner

Donderdag 21 juni 2018 Gina door Renda genomineerd voor verkiezing meest betrokken bewoner

Renda, een netwerk voor professionals in de sociale woningbouw, organiseert de Verkiezing voor meest betrokken bewoner. Eén van de genomineerden is Gina van Aarle die aan de Van Hornsraat woont. Zij werd door ons aangemeld.

De woning van Gina is onderdeel van het groot onderhoudsproject Van Hornstraat. Alle huizen, 26 in totaal, kregen nieuwe gevel- en dakisolatie, kozijnen met dubbel glas, verwarmingsketel en zonnepanelen. Gina is heel blij met de buitenkant: “Als straks de tuinen aangelegd zijn en alles klaar is, is het echt een heel mooi straatbeeld.” Naast deze zaken konden bewoners zelf kiezen om ook hun keuken, badkamer en/of toilet te laten vernieuwen.

“Ik vind het fijn om mensen te helpen”
Tijdens het groot onderhoud, die in februari begon, maakte ze in de koude weken soep voor de bouwers. Ook stond de koffie altijd klaar. Buiten het groot onderhoud om zorgde Gina voor zieke en hulpbehoevende buren. “We koken eigenlijk altijd voor minimaal 1 man extra. Zo kan er makkelijk iemand mee eten. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen. Zo heb ik een gezin uit Syrië verderop in de straat geholpen met het vinden van meubels en speelgoed.” Gina kent dan ook ongeveer iedereen in de buurt. “Ze komen op de een of andere manier altijd bij mij terecht. Maar ik vind het wel fijn dat ze me in vertrouwen nemen.”

Het gehele interview en de video waarin Gina werd verrast, kun je lezen op de website van Renda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • W timmers schreef

    Wat een lieverd vrouw en volgens mij ken ik haar maar dat maakt niet uit ze is een kanjer