terug naar overzicht

Gratis hulp bij uw administratie

Donderdag 30 augustus 2018

Hoe houd ik mijn administratie op orde? Hoeveel geld gaat er maandelijks in en uit? Waarom groeien overal stapeltjes post in huis? De vrijwilligers van ContourdeTwern bieden gratis hulp voor iedereen die worstelt met dit soort vragen.

Huishoudadministratie is niet zo moeilijk. Maar je moet het wel secuur doen en bijhouden. Want zonder overzicht kunnen problemen ontstaan, zoals betalingsachterstanden. Samen met Woonstichting St. Joseph en de Huurders Belangen Vereniging biedt ContourdeTwern administratieve hulp: een vrijwilliger die je helpt met het ordenen van je administratie en het wegwerken van achterstanden.

Kom je er zelf niet uit, trek aan de bel
Ineke Toonen is zo’n vrijwilliger. “Ik help mensen in alle lagen van de bevolking”, vertelt ze. “Het gaat lang niet altijd om schulden. Veel mensen die ik help, zijn gewoon het overzicht kwijt. En dat is niet zo vreemd in onze complexe samenleving die snel digitaliseert. Ik zou zeggen: kom je er niet meer uit, trek bij ons aan de bel.”

We maken samen een overzicht van inkomsten en uitgaven
Tijdens het eerste gesprek met een hulpvrager luistert Ineke vooral. Uit zo’n gesprek haalt ze veel informatie over de omvang van het probleem, de oorzaken en de wensen van de hulpvrager. “Daarna maken we een overzicht van inkomsten en uitgaven en stellen een budgetplan op. Ik help graag, maar ben ook streng. De hulpvrager moet zelf aan de slag, want hij moet het straks zelf kunnen doen.” En dan lachend: “Het is minder lastig dan het lijkt. Met zeven ordners, tabbladen en een perforator kom je een heel eind.” Als het heel lastig wordt, kan Ineke doorverwijzen naar andere instanties, zoals de gemeente of Buro Sociaal Raadslieden.

Al veel mensen maakten van deze hulp gebruik
Na haar pensioen wilde Ineke iets doen met haar vrije tijd. “Iets wat me ligt en wat ik kan. Belangstelling voor anderen en mensen een fijn leven gunnen zat altijd al in me. En administratief ben ik sterk. De stap naar dit vrijwilligerswerk was dus eigenlijk heel logisch. Ik doe dit nu zes jaar en heb al zo’n twintig mensen kunnen helpen.”

Het geeft rust in je hoofd
Soms vindt Ineke het lastig, bijvoorbeeld als een hulpvrager zich niet houdt aan het budgetplan. Maar bijna altijd kan ze de hulpvrager prima op weg helpen. “Soms ontmoet ik oud-cliënten die vertellen dat het goed met ze gaat. Dat ze rust hebben in hun hoofd. Heel fijn. Bij elk nieuw contact hoop ik weer dat het klikt, dat het lukt om in goede samenwerking tot een oplossing te komen.”

Wilt u ook gratis hulp bij uw administratie?
Wie belangstelling heeft voor administratieve hulp, kan contact opnemen met Atie Theunissen van ContourdeTwern via telefoonnummer 0411 65 58 99 of via e-mail atietheunissen@contourdetwern.nl.

Bekijk hier de brochure gratis hulp bij uw administratie 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties