terug naar overzicht

HBV: spreekbuis van onze huurders

Donderdag 8 maart 2018 HBV: spreekbuis van onze huurders

In Boxtel is de Huurders Belangen Vereniging (HBV) dé spreekbuis van de huurders. “We praten met St. Joseph over alles wat met het huren van een woning te maken heeft”, vertelt HBV-voorzitter Ad Boleij. “Als het nodig is, nemen we ook zelf het initiatief. Alles in het belang van Boxtelse huurders.”

Onderwerpen die de HBV met St. Joseph bespreekt, zijn bijvoorbeeld het tekort aan bouwgrond “of de verhuisprocedures bij sloopplannen”, zegt HBV-bestuurslid Michiel Zuidgeest. “Zo hielden we vorig jaar de verhuisvoorwaarden tegen het licht van bewoners van de witte sloopwoningen in Breukelen.”

Praktische hulp
Verder geeft de HBV voorlichting aan huurders. Bijvoorbeeld over budgetcoaching. Of over wat nou precies ‘slimme meters’ zijn. Ook biedt de HBV praktische hulp. Ad: “St. Joseph is op de digitale toer. Heel handig, maar veel ouderen zijn digitaal niet zo vaardig. Wij helpen ze dan op ons HBV-kantoor met het invullen van bijvoorbeeld digitale formulieren.”

Zwart op wit
Ook als het over woonbeleid gaat, is de HBV paraat. Met kennis van besluiten, wetten en regels verdiept HBV-bestuurslid Leo van der Weide zich in het plaatselijke volkshuisvestingsbeleid.
Hij is ook degene die afgelopen december de nieuwe prestatieafspraken vastlegde met St.Joseph en de gemeente. “Daarbij spraken we af, zwart op wit, wat er het komende jaar gaat gebeuren in Boxtel rond huurbeleid of leefbaarheid. En met de kwaliteit van woningen. Die afspraken maken we vanaf eind 2018 concreet, met harde cijfers. Zo kunnen we achteraf meten of afspraken echt zijn nagekomen.”

Ook voor starters
Bijzonder is dat de HBV eveneens op de barricades staat voor woningzoekenden zoals starters. “Inderdaad”, zegt Leo, “dat zijn nog geen huurders. Toch pleiten we ook voor deze groep. Hun probleem – te weinig betaalbare woningen – heeft immers alles te maken met het volkshuisvestingsbeleid in Boxtel, ons pakkie-an dus.”

Niet alleen, maar samen
De toewijding van de HBV is groot bij alles wat ze doet. “Maar we kunnen het niet alleen”, zegt Ad. “We hebben graag dat huurders aangeven wat hen bezighoudt. Daarom zijn ze van harte welkom
tijdens ons wekelijkse spreekuur. Verder houden we de contacten warm met de bewonerscommissies. Belangrijk, want daardoor weten wij wat er op wooncomplexniveau speelt. Dat helpt ons om ons werk zo goed mogelijk te doen voor alle huurders.”

Op de koffie
Heeft u vragen of opmerkingen voor de Huurders Belangen Vereniging? Kom dan eens naar het spreekuur van de HBV: elke dinsdag van 10.30 uur tot 11.30 uur op het HBV-kantoor,
Van der Aastraat 2, Boxtel. De koffie staat klaar! Kijk voor informatie op de website van de HBV.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties