terug naar overzicht

Herbergier zorgt voor zorg, aandacht en liefde

Maandag 10 juni 2019

Sinds 2016 huurt ondernemersechtpaar Judith Huisman en Peter Jansen het oude kantoorpand van Woonstichting JOOST aan de Baroniestraat. Hier runnen zij De Herbergier, een woonzorgvoorziening voor ouderen met geheugenproblemen. Judith en Peter, beiden verpleegkundigen, wonen met hun twee zonen boven de zestien zorgappartementen. “Zo zijn we dag en nacht in de buurt”, knikt Peter. Daarmee zijn de bewoners 24 uur per dag zeker van zorg en liefdevolle aandacht.

Persoonlijke aandacht
Maandagmorgen, 10.00 uur. Sommige bewoners liggen nog heerlijk te slapen, anderen zitten gezellig aan de koffie in de woonkeuken. Het is een alledaags tafereel in het sfeervolle wooncomplex aan de Baroniestraat. “We respecteren ieders dagritme, bewegen zoveel mogelijk mee met persoonlijke gewoontes”, vertelt Judith. “Hier in huis kunnen bewoners gaan en staan waar ze willen. Je vindt hier bijvoorbeeld nergens afgesloten deuren.” Dat is te danken aan de kleinschaligheid. “Met 26 medewerkers garanderen we een ruime personele bezetting. Daardoor kunnen we die persoonlijke aandacht bieden. Enkele vrijwilligers helpen ons daarbij.”

Betaalbaar
Het gebouw is met veel aandacht voor ‘huiselijkheid’ ingericht, met warme kleuren, een fijne bank en een piano in de huiskamer. “Daardoor voelen mensen zich thuis”, knikt Judith. Het gebouw is ook praktisch, met brede gangen en ruime appartementen, elk met een eigen badkamer. “De appartementen zijn allemaal anders en variëren in grootte. Bewust, want daarmee maken we De Herbergier betaalbaar en toegankelijk voor iedereen voor elke portemonnee.”

Fijne dag
“Het concept van De Herbergier is nieuw voor Boxtel”, weet Peter. “Maar we merken dat steeds meer mensen onze combinatie van zorg en welzijn ontdekken.” Dat welzijn zit hem bijvoorbeeld in de activiteiten die het team met bewoners onderneemt. Judith: “We zingen samen, luisteren naar muziek, bezoeken elke vrijdag de weekmarkt, gaan wandelen in de Kampina… Het houdt onze bewoners vitaal. We willen dat elke dag een fijne dag voor ze is.”

Kijk hier voor meer informatie over De Herbergier in Boxtel. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties