terug naar overzicht

Het dak gaat er af in Kennedystraat Berlicum

Woensdag 2 februari 2022 Het dak gaat er af in Kennedystraat Berlicum

In de Kennedystraat in Berlicum gaan we groot onderhoud uitvoeren aan 6 eengezinswoningen. Voor JOOST een klein project, maar voor de bewoners heel groot. Want het dak gaat er letterlijk af. Bovendien zijn de bewoners afgelopen jaar allemaal in het zonnetje gezet als Gouden Huurder, omdat zij al 50 jaar of langer bij ons huren. De meeste bewoners zijn dus al aardig op leeftijd. Toch staat iedereen er positief in en zijn bewoners blij dat de woningen onder handen worden genomen.

Wat gaan we doen

Naast een nieuw dak, worden de woningen ook voorzien van spouwisolatie, nieuwe voor- en achterdeuren en overal HR++ isolatieglas. Ook wordt het toilet op de begane grond vergroot en wordt de keuken en badkamer deels vervangen. Een grote klus die in maart start.

Kennedystraat_Berlicum_2februari2022-8 VOORKEUR
Kennedystraat_Berlicum_2februari2022-4 VOORKEUR
Kennedystraat_Berlicum_2februari2022-17 VOORKEUR

Opruimdag

Om ruimte op de zolder te krijgen, hielden wij samen met medewerkers van Jansen Huybregts op 2 februari een opruimdag. We regelden een container voor kapotte en overbodige spullen. Een kwartier voor aanvang zat 1 van de 2 container al bijna vol. Met van alles en nog wat, van gebroken vaasjes tot hele bankstellen en delen van een ledikant. Er is dus flink opgeruimd.

Bewoners werden geholpen door medewerkers van Jansen Huybregts en van JOOST. En bewoners hielpen ook elkaar met sjouwen. Wij zorgden voor warme appelflappen en worstenbrood. Het werd gedurende de middag ook een echt ontmoetingspunt voor bewoners en medewerkers van JOOST en de aannemer. De actie werd dan ook erg gewaardeerd. Evenals het groot onderhoud dat we gaan uitvoeren. Een veelgehoorde opmerking: “Ja, het wordt een flinke renovatie, maar we zien er niet tegenop. Want we krijgen er een betere woning voor terug.”

 

Kennedystraat_Berlicum_2februari2022-13 VOORKEUR

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties