terug naar overzicht

Hobby Centrum Boxtel: actieve ontmoetingsplaats

Woensdag 12 december 2018

De etalage van het woongebouw Baanrots aan de rotonde Baanderherenweg in de wijk Selissenwal is sinds kort ingericht door vrijwilligers van Hobby Centrum Boxtel. Zij presenteren daar een doorsnee van haar activiteiten.

Hobby Centrum Boxtel is een ontmoetingsplaats voor mensen vanaf 50 jaar uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Deelnemers kunnen er in groepsverband een hobby uitoefenen en les krijgen van ervaren docenten of begeleiding door vrijwilligers. Denk aan schilderen en tekenen, beeldhouwen, boetseren en pottenbakken, houtbewerking, glas-in-lood, naailessen, computer- en tabletles, Engelse en Spaanse les. Bovendien zijn in de beweegzaal verschillende groepen actief met gymnastiek, yoga, stijldansen, vrij dansen en Tai Chi. Ook is er plek voor lezingen en presentaties.

In de Baanrots-etalage toont Hobby Centrum Boxtel een doorsnee van het brede aanbod activiteiten. Marieke Dijkshoorn, Els van Herpen en Rinie van der Wiel richtten de etalage in en zorgen ervoor dat het thema van de inrichting regelmatig wisselt. “We gebruiken vooral veel werkstukken van cursisten. Dat zorgt voor een kleurrijke en aantrekkelijke etalage”, vertelt Marieke. “Wist je trouwens dat er altijd ruimte is om nieuwe activiteiten te starten? Laatst bood iemand aan om een cursus te geven over sieraden maken met halfedelstenen. Hartstikke leuk. We juichen het alleen maar toe als mensen zelf met ideeën voor cursussen komen.”

U vindt Hobby Centrum Boxtel aan de Baroniestraat 105 (voormalig Blanca-pand). Nieuwsgierig? Loop gerust eens binnen. Meer informatie over alle activiteiten vindt u ook op www.hobbycentrumboxtel.nl. Hobby Centrum Boxtel draait volledig op vrijwilligers. Extra hulp is altijd welkom!

Etalage_Hobbycentrum_2
Etalage_Baanrots_2november2018
Etalage_Hobbycentrum_1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties